Vročica pred tekmo s Spartakom se stopnjuje, navijači Spartaka že nazdravljajo in prepevajo na Grajskem trgu in Poštni ulici.

V razprodanem Ljudskem vrtu si bo tekmo Maribora in Spartaka iz Moskve ogledalo kar 12.450 gledalcev, od tega okoli 900 ruskih navijačev. Ti so že zavzeli središče mesta, predvsem Grajski trg in poštno ulico, kjer veselo prepevajo ruske navijaške pesmi.

Navijači so dobro razpoloženi in, kot so dejali za Mariborinfo, se jim, glede na veliko Moskvo, Maribor zdi kot neka manjša vas in jim je zato tudi mesto zanimivo. Seveda, ne dvomijo v zmago Spartaka, a Mariboru želijo veliko sreče pri ostalih tekmah v skupini. Takole nazdravljajo v čast svojega kluba.

Spartak je letos končal kar šestnajstletno sušo v ruskem prvenstvu, zadnji njihov naslov namreč sega nazaj v leto 2001. Med leti 1992 in 2001, ko so bili nogometaši iz Moskve daleč najbolj uspešni, saj so v desetih letih osvojili kar devet naslovov državnih prvakov. Pred letom 1992,  še v času Sovjetske zveze je Spartak sicer osvojil 12 naslovov prvaka.

Spartak, ki je bil ustanovljen pred 95 leti in je znan pod vzdevkom »Narodnaya komanda«, ima v svojih vrstah kar nekaj zanimivih nogometašev. Največja nevarnost za vrata nasprotnikov je Quincy Promes, ki je v zadnjih letih najboljši strelec ekipe, v napadu pa mu družbo dela Brazilec Luiz Adriano, ki se je v Rusijo preselil iz vrst italijanskega velikana Milana. V trinajstih uradnih tekmah za Spartak je do sedaj dosegel štiri zadetke. Veliko upov v Moskvi polagajo tudi na novinca Pedra Rocha iz brazilskega Gremia in Maria Pašalića iz Chelsea. 

Vijoličastim gre na roko zagotovo dejstvo, da Spartak nove sezone niti slučajno ni začel tako odločno in prepričljivo, kot v lanski sezoni. Po osmih odigranih krogih se nahajajo šele devetem mestu, ob dveh zmagah, treh remijih in treh porazih. Zaskrbljujoča je predvsem njihova igra v obrambi, saj jim je uspelo prejeti že kar trinajst zadetkov, medtem ko so sami v polno merili le enajstkrat. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

... v Moskvi pa ... (nepreverjen)

Starejše novice