Pogoste tehnične težave 70.000 evrov vrednega Maistra presenečajo, zato smo se pozanimali, za kakšne težave pravzaprav gre in kakšne stroške ima s tem Marprom.

Konec meseca decembra je Maribor pozdravil veliko novost po vzoru drugih večjih mest. Na območju peš cone je brezplačne prevoze začelo izvajati električno mini vozilo, ki so ga poimenovali Maister. Maister je mariborski proračun oklestil za okoli 70.000 evrov, po dveh mesecih delovanja pa so si ga Mariborčani še najbolj zapomnili po pogostih tehničnih težavah.

Maister je tako v teh dneh že tretjič v manj kot dveh mesecih na servisu in zaradi tehničnih težav ne obratuje. Na Marpromu pravijo, da ga sicer dnevno uporabi od 80 do 100 potnikov, zato si ga prizadevajo v najhitrejšem možnem času spraviti nazaj na mariborske ulice.

Že drugič mehanske težave

V teh dneh je Maister že drugič v dveh mesecih na popravilu zaradi mehanskih težav. »Mestno električno mini vozilo je trenutno na popravilu zaradi okvare diferenciala na kolesih. Predhodno je vozilo v januarju že bilo na servisnem pregledu zaradi podobnih mehanskih težav, v decembru lani pa je bilo na popravilu zaradi napake na programski opremi,« so za Mariborinfo pojasnili pri Marpromu in pojasnili tudi to, koliko jih pogoste težave Maistra stanejo.

»Vsi stroški tovrstnih popravil, vključno s prevozi na servis, so pokriti iz garancije, tako da ne bremenijo podjetja Marprom. Mini električno vozilo ima 3-letno garancijo dobavitelja,« so pojasnili.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

politik (nepreverjen)

Kaj je res Majster crknil,,, pa kak ste mu lahko dali takšno ime,,, Zakaj mu niste dali ime kakšnega drugega mariborčana,,,npr boris,, pa bi danes vsi po maribori gučali BORIS JE CRKNIL

McClain (nepreverjen)

taki so za prtljago furat od aviona do terminala

Starejše novice