Sojenje Senadu Softiću, ki je lanskega oktobra na Titovi ulici umoril 54-letnega Mariborčana in povzročil splošno nevarnost, še vedno ni končano.

Če je marsikdo pričakoval izrek sodbe Senadu Softiću, ki je že na predobravnavnem naroku priznal, da je oktobra lani v križišču Titove ceste v Mariboru s streljanjem pred semaforjem umoril 52-letnega Mariborčana in s tem povzročil splošno nevarnost, se to na okrožnem sodišču v Mariboru še ni zgodilo. Sodnica Andreja Lukeš je narok preložila na 10. julij, saj se vabljeni izvedenec psihiatrične stroke ni pojavil na sodišču.

Je bratranec, ki je pričal, res bratranec?

Sodnica je na tokratni obravnavi opozorila udeležence na dopis pošiljatelja, ki ga je prejelo tožilstvo v zvezi s pričanjem obtoženčevega bratranca Hajra Softića na prejšnji obravnavi. V njem je med drugim zapisano, da omenjeni bratranec sploh naj ne bi bil obtoženčev sorodnik, niti nikoli ne bi prijateljeval z njegovo družino, pač pa naj bi bila le rojena v isti črnogorski vasi in imata enak priimek.

Vseeno je Hajro Softić, k je bil navzoč na tokratnem naroku kot javnost, spet stopil pred sodnico in ponovno dejal, da je njegov bratranec.

Zanj nesprejemljiva višina kazni

Softiću je dejanji na predobravnavnem naroku januarja letos že priznal, a se je zapletlo, ko mu je tožilec Darko Simonič v zameno za priznanje ponudil višino zaporne kazni. Obtoženi se namreč ni strinjal s predlagano višino, saj je Simonič za umor na zavržen način predlagal 26 let zapora ter še leto in pol zapora zaradi povzročitve splošne nevarnosti. To pa je združil v enotno kazen 27 let zapora.

Priče o osebnostnih lastnosti obtoženega

Lukeševa je Softićevo priznanje sprejela, a njegov tedanji odvetnik Martin Hebar, pa tudi zdajšnja zagovornica Tanja Kompara, zahtevata, da sodišče še pred izrekom kazni zasliši več prič, ki so ocenjevale osebnost obdolženega. Tožilstvo mu namreč očita, da pa se je v tistem obdobju zaradi izdaje s strani žene in otrok počutil psihično uničenega, sam pa kar naprej zatrjuje, da on že ni tako okruten.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
[email protected] (nepreverjen)

Sskj: brátranec tudi bratránec -nca m (á; ā) sin strica ali tete: to je moj bratranec; bratranec po materi

Senadov dedek je imel le dva sina in dve hčeri (skupaj 4 otroci)
Dva sina:
Edin je senadov oče, ki je podlegel strelom svojega brata.
Drugi sin je Senadov stric ( morilec senadovega oceta). Njegovi otroci 2 sina in ena hči živijo v nemciji, en sin zivi v svedski.
Dve hčeri -senadovi teti od katerih je ena že pokojna, živi oz. Je živela v Bosni. Njihovi otroci živijo v Kanadi, Bosni, Austriji.
Torej mi še kar ni jasno kako je dotični Hajro Softic njegov bratranec?
Zelo sta spretna in vsak njun korak je v naprej dvakrat premisljen.

[email protected] (nepreverjen)

Eden izmed sinov je senadov oce* (popravek)

In reply to by [email protected] (nepreverjen)

[email protected] (nepreverjen)

Kakšen Psihiater in Psiholog, sej pa nihče ne jemlje Slovedsko sodstvo resno! To je že prava Španska nanizanka. Kako se lahko nekdo ne odzove na sodni poziv? Ali pa je morda nekdo vplival, da na poziv pozabi. Mogoče prav ta "samooklicani bratranec".
Ubil je človeka v zapor za 30 let in basta!
Sej če bi bil neprišteven ne bi bil preprodajalec orožja.

Starejše novice