Včeraj popoldne je 44-letna voznica na Glavnem trgu trčila v 77-letno Mariborčanko, ki je peš prečkala vozišče na prehodu za pešce.

Včeraj, okoli 16.47 je 44-letna voznica iz Slovenske Bistrice vozila osebni avtomobil iz smeri Koroške ceste v smeri Ulice Kneza Koclja, v centru Maribora.

Na Glavnem trgu ni ustavila pred prehodom za pešce in s tem onemogočila varno prečkanje vozišča 77-letni Mariborčanki, ki je je peš prečkala vozišče iz njene desne strani.

S prednjim desnim delom vozila je brez zaviranja trčila v levo stran peške. Ta je po trčenju padla ob desni bok vozila in obležala.

Hudo telesno poškodovano peško so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznico osebnega avtomobila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nataša šoštarič (nepreverjen)

Za večino voznikov Mariboru smo pešci in kolesarji nevidni. Pred nedavnim me je zbil na prehodu za pešce voznik, ki je peljal skozi redečo luč na semaforji, ki je odprl okno in se drl:Prokleta pizda samo eno prasko mi naredi na avtu, te bom ubil. Vsi pešci in kolesarji so se ustavili, m i pomagali vstati, kolo, zadnje je bilo popolnoma zvito, pa mi je neznana peška pomagala prinesti do mehanika. Nisem klicala policije, ker s takšnim podnom od človeka ne želim imeti opravka. Bo že naletel sebi enakemu, takrat pa bo za njega hudo.

Starejše novice