Čeprav se prah po sobotnem večnem derbiju, na katerem je Maribor razočaral poln Ljudski vrt, še ni polegel, se številni že ozirajo k finalu Pokala Slovenije. Ta bo odigran v Celju, Green Dragonsi pa bodo dobili kar dvakrat več vstopnic kot Viole. Zakaj?

Slovenska klubska sezona v nogometu se bo 30. maja zaključila s finalom Pokala Slovenije v Celju. V finalu se bosta pomerila Maribor in Olimpija, tekma, ki bo sicer odigrana na četrtkov večer, pa bo nedvomno privabila veliko število gledalcev. Tako se je dolgo postavljalo vprašanje, kako bodo pri Nogometni zvezi Slovenije določili oziroma razdelili navijaške tribune.

Dragonsom kar dvakrat več mesta

Kot poroča Ekipa, pa je razdelitev tribun določil kar žreb o domačinu. Ta je tako določil, da bo v finalu pokala imela status domačina Olimpija, s tem pa bo najzvestejšim ljubljanskim navijačem pripadla severna tribuna celjske Arene Z'dežele. 

Gre za pokrito tribuno za golom, ki skupno sprejme 3.000 gledalcev.

Violam bo tako pripadla nasprotna južna tribuna, ki pa je nepokrita in dvakrat manjša od severne. To pomeni, da bodo najzvestejši navijači vijoličastih imeli tribuno za 1.500 gledalcev.

Kako bo nogometna zveza za običajne navijače 'razdelila' glavno tribuno, ki sprejme največ gledalcev, še ni znano. Vstopnice pa se bodo začele prodajati ta četrtek.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Saj jih je 300 komaj...

harmonikaš (nepreverjen)

navlekel bi meh in mu eno zaigral

lp harmonikaš

Starejše novice