Mariborski policisti so ob mariborski študentski zabavi imeli obilo dela. Zasegli so 43 prepovedanih drog, hladno orožje, ob tem so obravnavali tudi rop in krajo registrskih oznak.

Mariborski policisti in kriminalisti so včeraj izvajali poostren nadzor v okolici in na samem koncertnem prizorišču javne prireditve Lampiončki. Prireditev je po podatkih policije obiskalo okoli 5.000 ljudi.

V času nadzora so opravili 43 zasegov prepovedanih drog in sicer 38 zasegov prepovedane droge konoplje rastline, štiri zasege prepovedane droge kokain in en zaseg prepovedane droge MDMA.

Ko bodo zaključene analize zaseženih snovi in ko bodo v zvezi s tem zbrana vsa potrebna obvestila, bodo policisti in kriminalisti uvedli 42 hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve določil 33. člena Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, zoper eno osebo pa bo zaradi enake kršitve podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru.

Zasegli bokser

Med poostrenim nadzorom so možje v modrem zasegli tudi hladno orožje - bokser. Kršitelj je bil mladoleten, zato bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Zraven tega so na Lampiončkih izdali osem plačilnih nalogov zaradi različnih kršitev javnega reda in miru ter Zakona o zasebnem varovanju in en plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o omejevanju in porabi alkohola. Enega od teh kršiteljev so tudi pridržali do streznitve.

Policisti so prejeli tudi dve pritožbi zaradi preglasne glasbe na prireditvi, vendar so bila za uporabo akustičnih sredstev izdana ustrezna dovoljenja in prekršek ni bil ugotovljen. S področja kaznivih dejanj so obravnavali tatvino registrskih tablic in kaznivo dejanje ropa.

Možje v modrem izpostavljajo, da so ustavili 15 voznikov, ki so pred tem obiskali javno prireditev in vse preizkusili z elektronskimi indikatorji alkohola. Nihče od preizkušenih ni bil pod vplivom alkohola, so ugotovili.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A. Mihajlo (nepreverjen)
enco (nepreverjen)

torej ne nasilna zabava brez izgredov ste hotli povedat.....kaj vas te peče kurac kaj ma kdo poleg dokler ni izgredov?

Starejše novice