Med hišno preiskavo pri 46-letnih storilcih odkrili dokaze o vlomih v kar 29 kletnih boksov.

Predvsem pomurski policisti v zadnjem času beležijo veliko povečanje števila vlomov v stanovanjske bloke in kletne prostore na območju Murske Sobote. 

Neznani storilci naj bi s pomočjo orodja vlamljali v vhodna vrata: odtrgali so ključavnično obešanko in si iz notranjosti kletnih boksov pretežno protipravno prilaščali oblačila, obutev in hrano.

Policisti so tako sredi maja občane pozvali, naj vhodna vrata zaklepajo in so pozorni na morebitne neznance, ki bi izvrševali kazniva dejanja.

V vmesnem času je preiskava vlomov bila uspešno zaključena, ugotovitve pa je pred Policijsko postajo Murska Sobota danes predstavil komandir Tomislav Habulin.

Vlomila v kar 29 boksov

Kot je dejal, je bilo v času od 9. do 29. maja letos vlomljeno v 29 kletnih boksov, kolikor je bilo tudi oškodovancev. Dve tatvini sta medtem bili izvršeni iz hodnika stanovanjskega bloka. 

Po intenzivnem zbiranju obvestil je bila na Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota podana pobuda za hišno preiskavo pri dveh 46-letnih osumljencih, doma iz Murske Sobote in okolice Maribora. Hišna preiskava je bila opravljena minulo sredo, pri čemer so bili najdeni in zaseženim materialni dokazi storitve vseh kaznivih dejanj, pojasnjuje Habulin. 

Osumljencema je bila odvzeta prostost in privedena sta bila pred preiskovalnega sodnika OS Murska Sobota, ki je opravil zaslišanje. Osumljena sta storitve petih kaznivih dejanj Velike tatvine in šestih kaznivih dejanj Tatvine. 

V petih primerih kaznivih dejanj Tatvine so oškodovanci sicer podali umik kazenskega pregona, po opravljenem zaslišanju pa je bil za oba osumljenca odrejen pripor.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Preventivni nadzor policije v večernih urah so mokre sanje "penzlekof" ! Spomnim se pogovora policaja iz PP in tistega voznika ,ki ga je zasledoval in nanj streljal bivši njegove drage ! Tega še niso snemali niti v Hollywoodu . To je bila šank debata . Imena tistega na PP niso zaupali ???????

Imenjak (nepreverjen)

To sta bila Smiljan Hartman in Damijan Trol! Sramota pa taka!

soimenjak (nepreverjen)

Pozabil si dodati da si ti tretji vlomilec ki ga niso prijeli,da si tudi narkoman in da someščanom oziroma njihovim otrokom po Murski soboti preprodajaš drogo,po temle te podo imeli še posebaj radi a ne gospod Marko Ambruš...narkomanček bolani!!!!

In reply to by Imenjak (nepreverjen)

Starejše novice