Foto: Borut Živulovič/BoBo
Prva dogodka povezana s parado pa se bosta zgodila že 17. maja, ob mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji.

Mladinski kulturni center Maribor bo v sodelovanju z romunsko organizacijo Go Free v okviru mednarodnega projekta Združeni s ponosom / United with PRIDE v Mariboru organiziral prvo Parado ponosa, ki se bo zgodila 29. junija 2019. Prva dogodka povezana s parado pa se bosta zgodila že 17. maja 2019, ob mednarodnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji.

V okviru projekta Združeni s ponosom / United with PRIDE se bosta zvrstili dve mladinski izmenjavi. Na prvi bo skupina mladih iz Slovenije v Cluj – Napoci, Romunija, spoznavala različne program in organizacije, ki izvajajo LGBT+ vsebine, na drugi mladinski izmenjavi, ki bo potekala v Ljubljani in Mariboru, pa se bodo mladi iz Romunije in Slovenije udeležili Parade ponosa v Ljubljani, prav tako pa bodo aktivno pomagali pri izvedbi prve Parade ponosa v Mariboru, ki bo izvedena 29. junija 2019.

Že v naslednjem tednu se bosta zgodila prva dogodka, povezana s parado - likovno-literarni natečaj na temo Ljubezen ne izbira, zakaj bi ti?, ki predstavlja tudi slogan letošnje parade; in dobrodelni dogodek Podpri parado, s katerim bomo v Salonu uporabnih umetnosti zbirali prostovoljne prispevke zanjo.

Dogodka se bosta odvila na mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji - 17. maj - in bosta ob obeležitvi osnovnega poslanstva tega dne napovedala tudi prvo Parado ponosa v Mariboru.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Aljaž Tajhman (nepreverjen)

Mene ne moti če so moškemu všeč moški, če so ženski všeč ženske, če so moškemu všeč medvedi ali če so ženski všeč race. Mi je popolnoma vseeno dokler nisi škodo želn človek. Moti pa me, da se bo velika skupina ljudi oblečenih ko klovni drlo in promoviralo to po ulicah Maribora. Če mene oni ne brigajo zakaj me hočejo v to prisilit? Je tako teško bit tiho in enostavno seksat skom ti je al je treba ta novi trend promovirat?

shortsnake (nepreverjen)

KAKŠNEGA PONOSA ? Jaz sem ponosen, da sem uravnovešen.

Diver (nepreverjen)

So me ze zbrisali ker sem povedal resnico,da jih je lahko sram,kaj bodo videli otroci ,ki gredo mimo teh ne ...,,,,cev
sram jih je lahko.
no admin se zdaj napisal bolje? ali imas slab dan.

Diver (nepreverjen)

Nekateri so kulturni in se znajo tudi
normalno oblacit"ampak kar se dogaja na teh cudnih maskara shodih ni normalno.

McClain (nepreverjen)

mater morš bit ponosem na roza špegle, crn modrc in vamp do kolen

Kar en (nepreverjen)

Na kaj so ponosni? To, da so klovni? Mi z družinami, bi lahko bili ponosni in naredili parado ponosa, da pokažemo kaj je normalna naravna družina...kam gre ta svet...

Marss (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne vem če si lahko ti na kaj ponosen razen na svoj rekordno nizki iq

In reply to by Kar en (nepreverjen)

Kar en (nepreverjen)

Od koga si nastal ti z visokim IQ? Od 2 toplovodarjev?

In reply to by Marss (nepreverjen)

Vlado cehic (nepreverjen)

Koji vam je kurac. TO JE MARIBOR.
Treba to sranje od ponosa prepovedat. Ce pa mas taka jajca se veckrat na povorki oglasi najbolje da zamjavkas.
Dobivali so batine po celem mariboru skrivali se po luknjah in zdaj bi meli parado v tem mestu.

In reply to by Marss (nepreverjen)

Kar en (nepreverjen)

Ker ima visok IQ, bo raje lajal...

In reply to by Vlado cehic (nepreverjen)

Diver (nepreverjen)

pa daj admin 'umakni ze ta clanek od klovnov.

Uff (nepreverjen)

Ce vas res tak moti hrup zakaj pa te ne protestirate proti violam? to je bol izgovor. Mislim saj ne rabite prit, noben vas ne sili. Lahko se zaprete v hise pa si date cepke v uhe. Glih zaradi takih komentarjev se Pride rabi. Ja, tistemu ko je reku da je istospolna usmerjenost se prej bla prepoznana kot dusevna bolezen, bravo. tudi za zemljo so rekli da je ravna, pa da spinaca povrzoca raka. Kaj to pomeni da je res? valda ne.
in tudi "normalne" druzine ne rabijo Pridea. Razen ce so take druzine po svetu se vedno ubite in se otroke zarai tega vrze iz hise in so mnozicni samomori.
V glavnem, mi se bomo meli fajn, vi pa se požrite. Čao!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice