To poletje se v Mariboru na pripravah vrsti osemnajst močnih klubov iz tujine, ki je s svojim podjetjem Playgreen pod Pohorje pripeljal Miran Ferk.

Pohorje je v zadnjih letih čedalje bolj vroče prizorišče poletnih priprav nogometnih ekip iz vsega sveta. To poletje se v štajerski prestolnici na pripravah vrsti osemnajst nogometnih klubov iz tujine, ki je s podjetjem Playgreen pod Pohorje pripeljal Miran Ferk.

Med njimi so letos vnovič pripravljali nogometaši splitskega Hajduka, ki jih je v znak dobrodošlice v hotelu Arena takole pozdravila zastava kluba.

Maribor je zanimiva destinacija za športne priprave. Lani je bilo pod Pohorjem šestnajst nogometnih klubov, letos dva več. A kaj jih pravzaprav pritegne v naše kraje oziroma čemu pripisati takšno priljubljenost naših nogometnih zelenic?

Očitna prednost je seveda lokacija, ki je izvrstno izhodišče za obisk drugih bližnjih destinacij. Možnost organizacije prijateljskih tekem tako z bližnjimi avstrijskimi, madžarskimi in hrvaškimi klubi kot tudi s slovenskimi ter drugimi evropskimi klubi, ki tod opravljajo priprave. Zlahka lahko torej najdejo tekmece, ki jim kar najbolje ustrezajo. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kvatebriga Joseph (nepreverjen)

Bi se spodobilo zastave obesiti tako, kot je prav. Ne kot papeško bandero. Pravijo hajdukovci: "Na koplje". Kar pomeni, de jo natakneš na kol in potem prosto vihra v vetru. če ga je kaj. Takšno papeško obešanje je podcenjevanje in žalitev. Gosta.

Ne proti (nepreverjen)

Hajduku ...

In reply to by Kvatebriga Joseph (nepreverjen)

Starejše novice