Zbolel je za redko boleznijo in izgubil obe nogi, sodelavci so mu vročili finančno pomoč.

O Andreju Rotarju, očetu dveh otrok, ki je čez noč postal trajni invalid, brez obeh nog in nekaj prstov na levi roki, smo pisali že maja letos. Gradbeni tehnik, zaposlen v podjetju Carthago, je leta 2018 tako rekoč čez noč zbolel za redko boleznijo, ki se imenuje fulminantna meningokokcemija z multiorgansko odpovedjo.

»Vzrok za to bolezen je okužba z bakterijo meningokok. Kako je do okužbe prišlo, se ne ve, prenaša pa se kapljično. Prenašalcev, ki ne zbolijo, je baje zelo veliko,« nam je pred časom pojasnil Rotar.

Prvi mesec po okužbi je prestal v umetni komi, prišlo je do odpovedi delovanja notranjih organov. Izgubil je veliko mišične mase in utrpel zastoj srca. Ker je imel zelo nizek krvni tlak, okončine niso bile prekrvavljene. Na nogah in na prstih rok se je pojavila gangrena, zaradi česar so morali amputirati obe nogi.

Sledilo je dolgotrajno zdravljenje v UKC Ljubljana in Splošni bolnišnici Murska Sobota ter rehabilitacija v URI Soča. Dodatne terapije, ki niso vključene v zdravstveno zavarovanje, se zdaj nadaljujejo, a predstavljajo veliko finančno breme. Ob tem pa se stroški kopičijo še z vso opremo, ki jo Andrej potrebuje za mobilnost in samostojnost.

K sreči so na pomoč hitro priskočili dobri ljudje. S pomočjo prijateljev je Andrej zbral nekaj denarja za nujen nakup prilagodljivega avtomobila in uredil kolo. Organiziranih je bilo tudi kar nekaj dobrodelnih akcij, v katerih smo Pomurci zbirali denarna sredstva. Z lepo gesto pa so se zdaj izkazali še v podjetju Carthago.

Pozitivna zgodba o medčloveških odnosih in pomoči sodelavcev

V sredo so namreč Andreju pred sedežem podjetja v Odrancih vročili finančno pomoč, ki so jo zanj zbrali njegovi sodelavci. To pa niti ni bilo edino dejanje, s katerim so se dotaknili njegovega srca.

Kot pravi Andrej, je tudi veliko podjetje lahko pozorno in občutljivo za težave svojih zaposlenih:

»Kljub temu da mi je 2. julija 2019 potekla pogodba o zaposlitvi in bi podjetje lahko 'ugotovilo', da me ne potrebuje več, so zame našli primerno delovno mesto. Kot storiš za nekoga, ki mu hočeš dobro.« 

Ob tem poudarja, da se je pri tem osebno angažirala direktorica Sandra Županec z ekipo. Da je namen iskren, pa po njegovih besedah priča tudi dejstvo, da podjetje ni želelo posebne publicitete, zato je javnost o gesti sklenil obvestiti kar sam.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mrazi (nepreverjen)

Lepa gesta podjetja. Za zgled marsikaterim ostalim

Kritik (nepreverjen)

Še obstajajo ljudje ki jim je mar za sočloveka ! Hvala .

Linna88 (nepreverjen)

Resnicno lepo. Vse pohvale podjetju. Zelo redko preberemo kaj taksnega. Vse dobro gospodu

Starejše novice