Na ekoloških otokih se pojavlja vse več odpadkov, ki tja ne sodijo. Medobčinski inšpektorat Maribor bo skupaj s podjetjem Snaga izvajal poostren nadzor nad ločenim zbiranjem odpadkov.

Mestna občina Maribor opaža, da v poletnem času zaznavajo povečano število kršitev odloka o načinu opravljanja obvezne lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki.

Na ekoloških otokih, ki so namenjeni ločenemu zbiranju odpadne embalaže, papirja in stekla, se pojavlja vse več odpadkov, ki tja ne sodijo. Gre predvsem za komunalne odpadke, pogosto tudi kosovne, celo gradbene odpadke. 

Medobčinski inšpektorat Maribor bo skupaj s podjetjem Snaga, ki na podlagi koncesije opravlja storitve obvezne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki, izvajal poostren nadzor nad ločenim zbiranjem odpadkov.

Nadzor bo potekal s sistematičnim preverjanjem ločevanja in odlaganja odpadkov na ekoloških otokih.

Kazni niso nizke ...

Odlok o načinu opravljanja obvezne lokalne gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Maribor natančno določa prepovedi.

Za prekrške uporabnikov storitev te gospodarske javne službe so predpisane globe v višini 1000 evrov za pravno osebo, 800 evrov za samostojnega podjetnika posameznika, 500 evrov za odgovorno osebo pravne osebe ali odgovorno osebo samostojnega podjetnika posameznika ter 100 evrov za posameznika.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Če ne plačaš: NE (nepreverjen)

V snagi so uslužbenci ki so plačani za ravnanja s komunalnimi odpadki. Stranka ne vrši storitev ampak javne služba.

Kritik (nepreverjen)

Obstaja pa tudi zakonodaja ki nas obvezuje da ločujemo odpadke . Vsak mora prispevati svoj delež drugače bomo živeli na smetišču .

In reply to by Če ne plačaš: NE (nepreverjen)

Kozmonavt (nepreverjen)

Kdor želi preveriti odzivnost inšpektorjev naj se prepriča tako ,da poiščete divje odlagališče ( pod Pohorjem jih je na pretek) in o tem obvestite inšpektorja . To kar boste izvedeli vas bo šokiralo .

mari-bor-can (nepreverjen)

Aha, motokrosarjev pa ni bilo? Seveda. ker je veliko policajev med njimi in so vedeli za to farso od akcije. Mater izlen, en stari moped in pecikl. Iz koga se delajo norca?

Starejše novice