Waldorfska šola v Mariboru išče »mojstre« in opremo za prenovo svojih prostorov.

Kot smo poročali na prehodu junija v julij, je v waldorfskem vrtcu zaradi napake na napeljavi, ki je bila položena po tleh podstrešja, zagorelo, požar pa je povzročil za 400.000 evrov škode. Tako je več kot 50 otrok čez noč ostalo brez dnevnega varstva, nato pa so poskrbeli za začasno nadomestno lokacijo, in sicer v bližnji waldorfski šoli. 

Arsenovič je Inštitutu Sofijin Izvir Maribor, v okviru katerega deluje Waldorfski vrtec Studenček, ponudil začasno nadomestno lokacijo do začetka novega šolskega leta, in sicer v Vrtcu Studenci Maribor na Groharjevi ulici.

Ker pa se po poletju v šolo vračajo tudi osnovnošolski otroci, je bilo treba nujno sprostiti nekaj prostorov. Najmlajšim so se tako odločili nameniti tri prostore v pritličju, osnovnošolce pa preseliti v prostore, ki se doslej niso uporabljali. A ti so potrebni temeljite obnove tal in sten ter luči, kotička z umivalnikom, radiatorjev in druge učilniške opreme. 

Na pomoč so že priskočili zaposleni, učenci ter šolski in vrtčevski starši ter se podali v akcijo. 

»Ogenj je v nekaj urah uničil večletno delo, a naša neizmerna volja in želja, da premostimo trenutne težave in izzive, pa ostajata. Velikokrat smo že stopili skupaj in dokazali, da znamo in zmoremo prestavljati tudi gore. Vsak izmed nas lahko najde način, da pomaga….in tudi tokrat brez vaše izdatne pomoči ne bo šlo.«

Kako pomagati?

Čas se izteka, veliko obrtnikov pa je zaradi dopustniškega časa odsotni. Pomagate nam lahko z donatorskimi nakazili na TRR: SI56 6100 0000 7677 315 (Delavska hranilnica) - namen: donacija za preureditev šole

Več kot dobrodošle so tudi druge oblike pomoči kot so material, oprema in še zlasti obrtniška dela: pleskanje sten, obnova parketa, radiatorji, umivalniki, luči, urejanje kotička z umivalnikom, vodovodni in elektromaterial, ograja na dvorišču, ki bo razmejila vrtčevski del od šolskega ....

»Vaše razumevanje in pomoč sta neprecenljivi. Že sedaj vam v imenu zaposlenih Waldorfske šole in vrtca Studenček kličemo iskrena in srčna hvala.«

Za vse dodatne informacije so na voljo na telefonski številki 02 251 63 34 ali 030 643 303 in e-naslovu: [email protected].

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sendvić in šal (nepreverjen)

Privatni vrtec fehta za denar, ko ih jebe!

BERO (nepreverjen)

A Ni dovolj prosacenja. RKC je bogata institucija in naj sama popravi škodo. V bivši državi so nas tudi nategnili z samo prispevki in proste sobote smo delali za izgradnjo sol, vrtecov in bolnice. To je Država sedanja vse odvzela mi smo se pa obrisali PD nos. Dovolj je fektanja.

Proti zlonamer… (nepreverjen)

Nikakor ne podpirat teh nevarnih prevarantov

SergejK (nepreverjen)

Sploh veste kaj pišete? Šola pomaga vrtcu, zato je zdaj sama v težavah. Pomaga ji zato, ker sledijo istim walfdorskim ciljem, ki "proizvaja" samostojne in srčne ljudi, ki mislijo s svojo glavo in jim je mar za sočloveka.
Objekt vrtca je v občinski lasti in obnova se bo očitno zavlekla, če bo sploh kdaj končana. Najbolje, da občina objekt proda vrtcu in bo kmalu vse kot mora biti.
Kaj ima RKC z Waldorfom? RKC ne plačuje davkov od svojih osnovnih prejemkov, Waldorfska šola pa se financira v pomočjo države in staršev, ki v njej vidijo smisel.

Kritik (nepreverjen)

Sergej ...hehehehe....boljšega sarkastičnega komentarja še letos nisem prebral ! To si velja zapomniti .

In reply to by SergejK (nepreverjen)

Starejše novice