Težko pričakovan štajersko-prekmurski derbi med Mariborom in Muro bo še nekoliko bolj poseben za stratega črno-belih Anteja Šimundžo, ki je največje uspehe v igralski in trenerski karieri dosegel prav na Ljudskem vrtu.

Mura je Anteju Šimundži pred leti ponudila prvo priložnost v vlogi glavnega trenerja, ki jo je opravil zelo dobro. »Dejstvo je, da je Maribor klub, v katerem sem dosegel najboljše rezultate tako v igralski, kot tudi v trenerski karieri, to ni nobena skrivnost. Dejstvo pa je, da sem zdaj trener Mure in profesionalno gledam na te stvari. Tudi tukaj se bom obnašal zelo profesionalno in poskušal doseči, da moja ekipa iztrži čim boljši oziroma pozitivni rezultat na Ljudskem vrtu,« pred derbijem komentira Šimundža.

Oba kluba zelo ambiciozna

Tako v Mariboru kot v Murski Soboti ambicioznosti ne manjka. O uspehih Maribora ni treba izgubljati besed, tudi v Murski Soboti delajo korake v pravo smer.

»Oba kluba sta zelo ambiciozna. Dejstvo je, da je Maribor začel svojo zgodbo graditi oziroma zelo nadgrajevati s prihodom športnega direktorja Zlatka Zahoviča, tako da je tudi tukaj lahko ena vzporednica. Ta garniture v upravi NŠ Mura, ki se je vzpostavila pred tremi leti je zelo ambiciozna, zelo racionalna in potrpežljiva, kar se tiče napredovanja. S počasnimi in trdnimi koraki naprej,« opaža.

Maribor navajen na ta ritem igranja

Vijoličasti so v četrtek odigrali srečanje v kvalifikacijah za ligo Evropa, ob tem pa bodo precej časa tudi na poti. Šimundža pravi, da je za Maribor to normalno to za črno-bele ne bo nobena prednost.

»Če bi bil mlad trener, ki bi razmišljal v tej smeri, bi bil prepričan, da bo Maribor utrujen oziroma z mislimi na evropskih tekmah. Ampak poznam dobro filozofijo, ti igralci, ta klub so dobro navajeni na ta ritem tekmovanja, ki si ga tudi želijo. Mislim, da tu z naše strani ne bo prednosti,« je jasen Šimundža.

Kdo koga bolj pozna?

Na vprašanje, ali Šimundža bolj pozna Maribor, kot Maribor pozna njega, odgovarja: »Vsak si bo po svoje razlagal, ampak dejstvo je, da je Maribor klub, ki ga poznam zelo, zelo dobro, vem, kako razmišljajo, na kakšen način se lotevajo nasprotnikov, tako da mi je ta filozofija zelo blizu.«

Pričakuje hrabro igro in ambicioznost

Od svojih varovancev pričakuje, da bodo na današnji tekmi pokazali predvsem veliko želje. »Pričakujem hrabro igro, eno željo po dokazovanju, ambicioznost, ki jo želimo prikazati na Ljudskem vrtu. Imamo kvaliteto, na nas pa je, da to tudi pokažemo,« pristavi in potrdi, da računa na podporo dvanajstega igralca - zvestih navijačev.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Eliška Alžbětka (nepreverjen)

Želim se neomejeno zahvaliti temu velikemu moškemu po imenu dr. Idialu črkovalca črkovanja. Še danes sem vesel, ker se je moj mož spet vrnil z ljubeznijo, mož me je pustil zaradi druge ženske, samo zato, ker sva imela rahlo nesporazum. me je zapustil in obljubil, da se mi nikoli več ne bo vrnil. Ves dan jokam in iščem rešitev, s katero bi ga lahko vrnil nazaj. Nato sem videl, da je Luck delil pričevanje po internetu. Pošljem mu pošto in mu povem svoje težave z bivšim možem, on pa obljubi, da ga bom pripeljal domov v roku 2 dni. res je super, pomaga mi, da se vrnem moža v roku 2 dni, ki ga obljubi, in moj mož se vrne k meni, ki me bo za vedno ljubil, in me prosi za bolečino, ki mi jo je povzročil. Za vedno vam bom hvaležen, dr. In ne bom nehal objavljati vašega imena na internetu, da bodo ljudje videli, kako resnični ste. Vsem na tej strani želim povedati, da bom vedno ostal hvaležen temu moškemu, dr. Črkovalca črkovanja Dr.Idialu, za vse, kar je storil zame, moj mož se je vrnil z ljubeznijo, skrbnostjo, resnicoljubnostjo in obljublja, da me bo ljubil za vedno. . Obljubim, da vsako telo nikoli ne bom imel težav v zvezi, po e-pošti [email protected]. WhatsApp lahko uporabite tudi na +2348118448718

Starejše novice