Policisti želel na vsak način od študentov izsiliti priznanje, da se drogirata. Ko tudi v njunem avtu ni ničesar našel, je odpeljal, onadva sta ga prijavila.

Tako kot številni Slovenci, sta se tudi mlada študenta 21-letni M. O. in 19-letna S. V. odločila, da bosta svoj dopust preživela pri naših južnih sosedih. Odpravila sta se odlično razpoložena, a letos bodo spomini na Hrvaško imeli grenak priokus. 

Zahteval priznanje, da je užival drogo

Kot pravita mlada študenta jima je policist Policijske postaje Crikvenica zagrenil življenje, jima uničil počitnice in ju ponižal za vse življenje. In to že takoj ob njunem prihodu. 

»S prijateljem sva nekaj po drugi uri popoldne prišla v Penzion Burin v Crikvenici. Ko sva parkirala pred vhodom, se je mimo naju zapeljal policijski avtomobil. Policist je vozil zelo počasi in opazoval naju in najin avto, nato pa se kakšnih 40 metrov naprej ustavil in pokazal, naj moj prijatelj pride k njemu. Mislil je, da ni dobro parkiral in mu bo policist povedal kaj v zvezi s tem. Pa ni bilo tako, takoj ga je napadel, češ, da je gotovo užival kakšno drogo. Nato je vzel njegovo osebno izkaznico in ga začel maltretirati, da ga bo odpeljal v pripor za 20 dni in izgnal iz Hrvaške. Čeprav je prijatelj vse obtožbe zanikal, mu je policist vsaj še četrt ure grozil in ga poniževal, da mu bo drogiranje hitro dokazal,« razlaga mlada študentka.

Prebrskal tudi avto

Študenta pravita, da jima je policist temeljito prebrskal avto, a ni ničesar našel, »saj ni bilo ničesar za najti«, pravita in dodajata, da bi preiskava krvi potrdila, da nista zaužila prepovedanih drog, ne zdaj, ne nikoli.

»Ko sta se zaslišanje in preiskava avta končala, sva mislila, da je najine nočne more konec, a sva se zmotila. Policist je sedel v svoje vozilo in začel telefonirati, nato pa naju spet pregovarjal, naj priznava, kako sva uživala oziroma da posedujeva drogo. Ker nisva imela česa priznati, sta se nazadnje s sodelavcem odpeljala,« razlagata študenta, ki se jima policist ni niti predstavil, niti jima povedal, zakaj ju sumi, da sta zaužila drogo. 

»Prijatelja je zmerjal in žalil, češ da ima zaspane oči in da se znoji. To je bilo predvsem zaradi napornega potovanja, ob tem predhodno noč nisva veliko spala. Potenje je normalno ob dejstvu, da je bilo zelo vroče,« pojasnjuje študentka.

Mlada študenta, zgrožena zaradi dogodka, so nekoliko pomirili domačini, ki so njima povedali, da nista edina, ki se jima je to zgodilo. Tamkajšnji policisti naj bi namreč s tovrstnimi obtožbami pogosto nadlegovali mlade turiste.

Odgovorni zadevo še preiskujejo

Čeprav sta za dopust na Hrvaškem odštela kar nekaj denarja, sta se mlada študenta naslednji dan odpravila domov. Jutro pred odhodom sta na Policijski postaji v Crikvenici podala pisno pritožbo oziroma ugovor na nedostojno vedenje njihovega uslužbenca, pa tudi tam nista bila prav dobrodošla.

Kljub temu pričakujeta pisni odgovor od vodstva omenjene policijske postaje ali od Policijske uprave primorsko-goranske, ki ima sedež na Reki, kjer so potrdili, da so prejeli pritožbo dveh slovenskih državljanov. Odgovorni zadevo še preverjajo, so pa zagotovili, da bosta Slovenca pisno obveščena o ugotovitvah pritožbene preiskave.

Fotografije mladih študentov hranimo v uredništvu.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Na polno..
Ta policist ima tud ime..bo tudi v slo kdaj prisel...korektnost mora bit

Veliko krivic (nepreverjen)

so pa tudi Slovenci delali Hrvatom ...

Starejše novice