Na Okrožnem sodišču v Mariboru se je danes dopoldne začelo novo sojenje Senadu Softiću za umor na Titovi cesti oktobra 2017.

Po razveljavitvi sodbe se je na mariborsko sodišče danes znova vrnilo streljanje na Titovi cesti, za umor oktobra 2017 vnovič sodijo strelcu Senadu Softiću

Tožilstvo mu očita, da je sredi prometnega križišča na Titovi cesti v Mariboru ustrelil domnevnega ženinega prijatelja, 52-letnega Rada Mitrovića. Softić je dejanje priznal že na predobravnavnem naroku januarja lani, a je do izreka sodbe prišlo šele dobro leto pozneje, saj je skušal dokazati, zakaj si ne zasluži najvišje možne kazni, poroča STA.

Sodišče ga je obsodilo na 26 let zapora, obramba pa je zahtevala razveljavitev sodbe in novo sojenje pred drugim sodnim senatom. Višji sodniki so zahtevi ugodili, saj bi moralo prvostopenjsko sodišče po njihovem prepričanju sklep o že sprejetem priznanju krivde preklicati, dokaze, ki jih je izvajalo v okviru naroka za izrek kazenske sankcije, pa bi moralo presojati na glavni obravnavi. 

Vnovično sojenje je v imenu petčlanskega sodnega senata zdaj prevzela sodnica posameznica Maša Blažeka, ki je do konca oktobra razpisala še deset obravnav - zadnjo 29. oktobra, poroča 24ur.com.

A ker skoraj ni pričakovati, da bo sojenje končano do 30. oktobra, ko bosta pretekli dve leti od vložitve obtožnice, se bo Softić verjetno od takrat lahko branil s prostosti.

Sodišče ga je februarja letos spoznalo za krivega in mu dosodilo 25 let zapora za umor iz ljubosumnosti in brezobzirnega maščevanja ter leto in šest mesecev zapora za povzročitev splošne nevarnosti oziroma enotno kazen 26 let zapora. To je leto manj, kot je predlagalo tožilstvo, zato se je to pritožilo na višino izrečene kazni in znova predlagalo 27-letno zaporno kazen.

Softić je na februarskem naroku za izrek kazenske sankcije, ki se je vlekel več kot leto dni, dopolnil svoj zagovor. Ponovil je, da ga je Mitrović močno prizadel, ker mu je razdrl družino ter bil do njega aroganten in posmehljiv. »Nisem mu jaz grozil. On je grozil meni,« je zatrdil. »Žal mi je, da sem se mu pustil sprovocirati in psihično uničiti,« je dodal.

Spomnimo. Softić je 4. oktobra na Titovi cesti v Mariboru s pištolo ustrelil 52-letnega Rada Mitrovića, na katerega je bil bolestno ljubosumen. Po aretaciji ni skrival, da je umor moškega načrtoval, priznal je, da bi ubil tudi bivšo ženo, če bi sedela v avtomobilu, v katerega je streljal.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

Kaj je narobe z našim pravosodjem??? Ubil človeka sredi ceste, tisoč prič, počakal policijo in predal orožje, vse priznal... In ga ne znajo obsoditi!? Kaj bo če bom še koga ubil medtem ko bo čakal ponovno sojenje???

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Super sodstvo v Sloveniji. Kaj se pa gremo? Ali imamo pri nas Banana republiko, kup nesposobnih sodnikov in policije, ki ne poznajo pravil??? Ali je vse skupaj le ena velika farsa in črna komedija? Pa kaj moremo, v Sloveniji imamo močno razvito korupcijo in dvojne (prvorazredne in drugorazredne) državljane. Pri teh zadevah Faks nič ne pomaga, kot tudi zakoni ne in posledično tudi ne ustava RS.

Navijac (nepreverjen)

Pa z uno pretepeno z javno osebo tudi ni nic in je vse potihnilo

In reply to by Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Noro.

Fritz (nepreverjen)

Pa da nebi pozabili mu vrnit vso orožje ki so mu zasegli ko bo šel iz zapora

Starejše novice