Foto: bralka Mariborinfo
Bralci Mariborinfo so uredništvo opozorili, da je ponoči zagorelo na območju urbanega naselja Greenwich v Mariboru. Zaradi požara so evakuirali 45 ljudi, eno osebo so prepeljali v bolnišnico.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je sinoči, okoli 22.20, na Cesti XIV. Divizije v Mariboru gorela pozabljena hrana na štedilniku. 

Gasilci Gasilske brigade Maribor in Prostovoljnega gasilskega društva Pobrežje so požar pogasili in prezračili prostore. Evakuiranih je bilo 45 ljudi. Ena oseba je bila prepeljana v Univerzitetni klinični center Maribor zaradi vdihovanja dima.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je izbruhnil požar v pritličnem stanovanju stanovanjskega bloka na Cesti XIV. divizije v Mariboru. Gasilci so takoj po prihodu na kraj evakuirali stanovalce iz okoli 30 stanovanj.

Policisti so ugotovili, da je 53-letna najemnica stanovanja okoli 21. ure postavila ponev z oljem na štedilnik, z namenom priprave večerje. Medtem je legla in zaspala. Olje se je v tem času pregrelo, nato pa je vzplamtel požar.

To je opazila soseda, o tem obvestila drugega soseda, ta pa se je uspešno spopadel z začetnim požarom. Dokončno so požar pogasili gasilci. Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode. Najemnico stanovanja so zaradi vdihovanja dima odpeljali na pregled v UKC Maribor.

Policisti bodo zoper najemnico stanovanja podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Video: bralec Mariborinfo

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Samo da ni se kaj hujsega

dmatko1 (nepreverjen)

Mater, da bi tistemu, ki je tako podel in je dovolil, da kužki tako trpijo, rak v najhujših bolečinah razjedal pljuča, želodec, možgane, pa da vidi, kako je to, ko boli duša in telo. Takšen človek je sramota za človeštvo. Pa kaj se grejo?

Starejše novice