Foto: Jure Banfi
Pred tekmo 10. prvenstvenega kroga Triglav - Maribor je pod vzhodno tribuno stadiona Ljudski vrt Darko Milanič spregovoril o prihajajoči tekmi Prve lige Telekoma Slovenije.

Nogometaše in navijače je zadnja tekma na Bonifiki zelo presenetila: »Kar se tiče prvenstva to ni najboljši start v sezono, naredili smo veliko menjav, mislim da bo zdaj čisto drugačna tekma,« je povedal nogometaš NK Maribor Blaž Vrhovec.

Redne analize tekem so izrednega pomena

Trener vijolične četice je povedal, da z nogometaši redno analizirajo tekme, a nekateri nad tem niso navdušeni. 

»Analizam, videoanalizam in posamičnim razgovorom se posvečamo v pravšnji meri. Nekaterim igralcem je sicer to odveč, a moja naloga je, da jim to pokažem. Po prvem zadetku so se glede na pozicijo žoge postavili slabo, pri drugem zadetku s prostega strela so se postavili dobro, a je nekdo v zidu umaknil glavo - v nasprotnem primeru bi ga žoga namreč zadela točno v glavo. To moramo popraviti. Ampak se to ne dogaja samo nam. Te napake se na nogometnih igriščih dogajajo, vsak gol, ki ga dosežeš, je namreč tudi plod slabe postavitve nasprotnika,« je o napakah nogometašev NK Maribor povedal njihov trener, Darko Milanič.

»Tudi mi, ki smo na klopi, dihamo z ekipo, živimo za rezultat. Z energijo poskušamo pomagati s klopi. Res ni šlo tako, kot smo želeli, ampak je potrebno zdaj vse misli in moči usmeriti v prvenstvo,« je še dodal Vrhovec.

Milanič pa se danes ni izognil novinarskemu vprašanju o tem, ali ga skrbi za trdnost svojega ‘stolčka’, a je ob tem povedal: »Ne vem, nisem sledil, zanima me samo to, kar se dogaja na igrišču. Mislim, da je to prav in da je to moja naloga. Ne pa, da berem oziroma poslušam kar vi govorite.«

Milanič pa se zelo dobro spomni tekme, ki je presenetila nogometaše in tudi navijače: »Zelo dobro se spomnimo, kaj se je zgodilo na tisti tekmi. Rezultat ni bil pozitiven za nas, saj nam manjkajo točke. V nekem trenutku se seveda zgodi, da nisi več tako siguren v svoje sposobnosti. Zdaj se obrača deseti krog prvenstva in v poštev ne pride nič drugega kot zmaga na gostovanju.«

»Pričakujem zmago, a v tem trenutku še ne bom govoril, kdo bo na tekmi v Kranju igral,« pa je o prihajajoči tekmi skrivnosten trener vijoličastih.

Tekma bo v nedeljo, 22. septembra ob 16. uri, prenos si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Milanic adijo! Zame si ze bivsi trener, Zahovic pa bivsi sportni direktor ki ne vidi dalje od Ljubljane.

Čiste ste zgubli kompas na klubu!

Starejše novice