V Mariboru se danes začenja 6. festival Mladi Maribor. Letos pod geslom Najdi me! vzpodbuja mlade k obisku in vključevanju v aktivnosti, ki jih ponujajo mariborske mladinske organizacije.

Do sredine oktobra se bo v mestu zvrstilo več kot 20 brezplačnih dogodkov za mlade. Med drugim bodo zajemali športne dejavnosti, glasbo, gledališče in prostovoljstvo, sporočajo iz Mladinskega kulturnega centra Maribor.

»Mariborske mladinske organizacije so zelo aktivne v svojem delovanju, a informacije o njihovih vsebinah in aktivnostih mnogokrat ne pridejo do vseh ciljnih občinstev. Zato je osnovno poslanstvo festivala Mladi Maribor promocija prav teh organizacij in aktivnosti, ki jih izvajajo čez celotno leto,« je povedal koordinator festivala Marko Lük.

Na festivalu bodo med drugim predstavili uresničene ideje, ki so bile izglasovane v okviru pilotnega projekta participativnega proračuna za mlade. V okviru evropskega projekta Com'on Europe je namreč Mladinski kulturni center Maribor na začetku letošnjega leta zbiral predloge mladih, kako bi izboljšali mesto. 

Kasneje pa so prebivalci Maribora izmed prijavljenih izglasovali pet projektov, ki se bodo do konca leta izvedli. Eden od teh je postavitev panoramske točke na griču Kalvarija, poroča STA.

Predstavili bodo tudi projekt EYE-Net, ki ga je podprl program Evropa za državljane. Gre za mednarodni mladinski kulturni projekt, v katerem mladi iz Srbije, Hrvaške, Madžarske, Italije in Slovenije skozi gledališke predstave in pogovore z občinstvom obravnavajo aktualne teme, kot so evroskepticizem, enakost žensk, solidarnost, migracije in anti-fašizem.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Mladi bodo postavili in mladi bodo uničili .
Primer je Pohorje kako se lahko naravo uniči z neodgovornim posegom .

TilenA (nepreverjen)

Bravo, res neverjetno pozitiven in premišljen komentar. Še preden se nekaj dobrega zgodi, smo sposobni v tem najt slabo. Kaj točno vas lahko moti v projektih mladih, ki so jih sposobni sami organizirat, zanje sami najt evropsko financiranje in jih sami realizirat - koristijo pa vsej skupnosti?! Če pa smo že pri Pohorju - tisti, ki ga uničujejo s štirikolesniki, niso ravno mladi:)

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Kritik (nepreverjen)

TilenA......Kje so omenjeni štiri kolesniki ? Imaš težave ?

In reply to by TilenA (nepreverjen)

TilenA (nepreverjen)

Nobene težave nimam, so pa štirikolesniki tisti, ki uničujejo Pohorje.

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Dravski gusar (nepreverjen)

Bravo!

Starejše novice