Na pot na shod Rešimo Slovenijo so se že čez dan odpravili enakomisleči iz vse države. Iz Maribora so so odpeljali trije avtobusi, ki so jih organizirale SDS, SLS in NLS.

Vzdušje pred in na avtobusu je bilo sicer prešerno, a z jasnim sporočilom razočaranja nad politiki, sodstvom in vsem drugim, kar je po mnenju udeležencev shoda narobe v tej državi.

Ob rumenih jopičih so udeleženci shoda pred odhodom na parkirišču razkazovali tudi druge pripomočke, ki so jih vzeli v Ljubljano. Domače klobase, ki so jih poimenovali ekološki pendreki, so nekateri držali trdno v rokah. 

»To je zdaj ekološki pendrek za Jankoviča. Da se ne bo pritoževal. Naj se vidi kaj so dupleške svinje,« pravi vodja avtobusa Jožef Škof.

Ob avtobusu pa je že v Mariboru plapolala zastava, ki bo v uporabi tudi v prestolnici, napoveduje Melita Pleteršek: »Mahali bomo z zastavo govorih, ob kakšni slovenski pesmi. Zraven bomo seveda malo poregljali z našo regljo, da bo vsaj malo bolj živahno.«

Po mnenju potnikov tega avtobusa je razlogov za protest več kot dovolj. »Prepričalo me je nezadovoljstvo v naši državi, to je vse, kar bi povedala, že sam sklic tega protesta pomeni, da smo nezadovoljni,« pojasnjuje Ines Poštrak.

Enako naj bi k stroškom prevoza prispeval tudi vsak izmed 47-ih potnikov, pojasni Škof: »Dogovorili smo se, da da vsak en evro. Hrano smo nabavili, ljudje so prinesli, imajo svoje vinograde, tako da se bomo malo podkrepili.«

Večina pa si je enotna, da to ni zadnje takšno popotovanje v Ljubljano.

Protestni shod rumenih jopičev proti vladi Marjana Šarca pod geslom »Rešimo Slovenijo«, ki ga pripravlja državni svetnik in nekdanji mariborski župan Franc Kangler, se bo pričel ob 17. uri.

Na protestih rumenih jopičev v tujini so se sicer večkrat dogajali tudi izgredi, a Kangler zagotavlja: »Gospodu Šarcu sporočam, da naj ne pošilja agentov Sove za nami, ker mi ne rušimo ustavne ureditve.« Napovedal je, da bodo protesti potekali mirno, a hkrati opozoril, da ima vsakdo pravico do izražanja svojega mnenja. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
atak (nepreverjen)

povprečna starost 70+?

befree (nepreverjen)

malo so sli na izlet :)

prerok (nepreverjen)

Lepa gesta organizatorja, da popelje upokojence na izlet v prestolnico.

LudiRudi (nepreverjen)

Tja Rumeni jopiči ,nazaj Rumene gate !

Kepo (nepreverjen)

To je zbor upokojrncev - janšistov

Starejše novice