Žrtev agresivnih napadalcev v soboškem parku Rene Žunič je v objavi na družbenem omrežju Facebook zatrdil, da bodo storilci plačali za napad.

Rene Žunič, žrtev brutalnega napada, ki se je pred nekaj več kot dvema tednoma zgodil v soboškem parku, se je oglasil iz bolnišnice, kjer ga - kot pravi - »skušajo postaviti na noge«. Sklenil je razkriti, kakšno je njegovo zdravstveno stanje, obenem pa je zatrdil, da bodo storilci plačali za napad.

Na družbenem omrežju Facebook je zapisal, da ima polomljena rebra in poškodovano ledvico, za katero še vedno ni jasno, »ali se bo obdržala ali ne«.

»Poleg tega imam od operacije ledvice (embolizacije) bolečine v desni nogi ter mravljinčenje. Moja krvna slika pa tudi ves čas niha, da o tem, da se mi je naredil abces na ledvici, ne govorim. V kolikor bodo antibiotiki učinkovali, ne bo potreben poseg, v nasprotnem primeru pa me čaka operacija – čiščenje abcesa. Če določenih zdravil ne bi dobival, bi brez njih bil v neznosnih bolečinah,« je zaupal sledilcem.

Boril se bo do konca.

»Obljubim pa, da ne bo ostalo pri tem. Boril se bom za moj jaz in moje pravice, da bodo storilci odgovarjali in bodo kaznovani, za to, kar so mi storili, saj bom celo življenje nosil posledice. Marsikdo je dejal, da nima smisla, da se karkoli javno objavlja, vendar ne bom pustil, da se tovrstne zadeve pometejo pod preprogo. Skupaj s partnerjem Nejcem, priseževa, da bova dala vse od sebe in se borila povsod za pravico,« je jasen.

Ob tem se je še zahvalil družini, prijateljem in drugim akterjem, ki niso dovolili, da bi se zgodba pometla pod preprogo: »Hvaležen sem vsakomur izmed vas, ker mi stojite ob strani, mi pišete sporočila, me spodbujate, držite pesti zame. Pokazali ste, da vam je mar in da skupaj zmoremo več.«

Ali policija tava v temi?

V zadnjih dneh smo o brutalnem napadu poročali večkrat. Zanimivo je, da so policisti šele po objavi novice na Sobotainfo poklicali Renejevo sestro s pozivom, naj jim prinese oblačila, ki jih je napadeni nosil tisti večer. Sledi na njegovih oblačilih je policija torej začela iskati vsaj pet dni po samem pretepu.

Kontakt uredništva Sobotainfo, ki pozna delo policije, ocenjuje, da gre pri tem za izredno nenavadno prakso, saj je sledi menda treba zbrati čim prej in ne šele pet ali šest dni po dogodku.

Z vprašanjem, zakaj sestre niso kontaktirali že prej, smo se že pred dnevi obrnili neposredno na Policijsko upravo Murska Sobota. V odgovor pa smo prejeli naslednji zapis: »Glede dogodka, o katerem sprašujete, policisti Policijske postaje Murska Sobota zbirajo obvestila. Po končanih aktivnostih bomo o ugotovitvah obvestili javnost.«

Doslej javnosti o »ugotovitvah« še niso obvestili. Še bolj pereče pa je dejstvo, da ne gre za prvi napad v soboškem parku v zadnjih nekaj mesecih ...

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Sramota v kakšni nazadnjaški in nestrpni družbi polni predsodkov in sovraštva živimo.

marelica7 (nepreverjen)

Zagotovo je takšen način nestrinjanja nedopusten, sama bi pa dodala ( kot mati več otrok ) Prosim, dovolite svoji ljubezni da ostane samo vaša v intimnosti, ne jo razglašat na okoli in izpostavljat neljubim dogodkom, kajti ves svet pač ne boste nikoli prepričali...uživajte v zasebnosti in srečo delite s tistimi, ki vas cenijo.

Katja7 (nepreverjen)

S kaksnim veseljem me brisete.Nic zato.Se tretjic:homoseksualnost je bolezen oziroma okvara ,motnja v mozganih.Nikakor ni in ne more biti normalno,da dva moska spolno obcujeta.Mi ni jasno,zakaj jokca.Ledvice?OK,ko bo pa fasal HIV,bo pa res problem.

Starejše novice