Foto: Jure Banfi
Na današnji tekmi se bo vijolična četa spopadla z nasprotnikom v Sežani.

»Ustrezno smo izkoristili vmesno obdobje in gremo v dobrem stanju v novo poglavje. Cilj je znan, v Sežano po zmago. Tako smo se tudi pripravljali,« je povedal trener vijoličnih Darko Milanič.

Dodal je še nekaj o spominu na prejšnjih 90 minut proti današnjemu tekmecu: »Ne bomo iskali povezav. Takrat smo bili še v evropskem tekmovanju, nekaj smo preizkušali pred povratno tekmo proti Rosenborgu. Pričakujem trd odpor gostiteljev, pri katerih je opazno, kaj želijo v igri. Nihče jih ni zlahka prebil ali premagal. Kar so počeli v zadnjih tekmah, bodo verjetno tudi v nedeljo. Ko jih vidiš na igrišču, to ni moštvo, ki je igralo v drugi ligi. Imajo nekaj igralcev, ki sodijo v zgornji del posameznikov v ligi, moramo biti zelo pozorni na njih. Prihaja NK Maribor, okolje se je animiralo, igrali bomo v prijetnem ozračju. Zato potrebujemo izredno dobro tekmo, v vseh pogledih. Z agresivnostjo, popolno osredotočenostjo.«

Kdo bo nadomestil kaznovanega Špira Peričića?

»Imamo tri možnosti. Aleksander Rajčević je zdaj nekaj časa v treningu, Luka Koblar je že dolgo z nami v delovnem ritmu, rešitev je lahko morda tudi Alexandru Cretu. Morda je najbližji nastopu Koblar. Čeprav še nima uradnega članskega nastopa, ima naše zaupanje. Dolgo trenira z nami, pozna vse naše zakonitosti, zahteve v igri. Morebitno ponujeno priložnost lahko mirno zagrabi, saj imamo dovolj izkušenih posameznikov, ki so tukaj, da mu pomagajo,« še dodaja Milanič.

»Martin Milec je zdrav in pripravljen za nastop. Vse moramo narediti, da bo ostal v dobrem stanju. Ker ga dolgo ni bilo v kadru, bo morda kakšen predložek manj, v kakšni situaciji bi lahko bilo z njegove strani manj natančnosti, mora pa dosledno oddelati vse obrambne naloge in bo okej,« pa je trener povedal o menjavi Denisa Klinarja.

Stanje Luke Zahovića pa je spodbudno, pripoveduje Milanič: »10 dni je treniral s kondicijskim trenerjem in se nam pridružil v dobrem stanju. Bolečine so bistveno manjše, posledično je na treningih že bila prisotna dodatna vnema. Dosedanje aktivnosti je zelo dobro opravil, tako da je stanje spodbudno.«

Potek tekme:

1' Prvi poskus gostiteljev, a je pravočasno posredoval Kenan Pirić.

7' Rodrigue Bongongui je zadel prvi gol, zdaj Tabor Sežana vodi z 1:0.

11' Priložnost za izenačenje: Martin Milec je z globinsko podajo do Luke Zahovića pripravil akcijo za zaključek Kronavetra, njegov poskus pa je blokiral Antonio Azinović in žoga se je odbila tik ob vratnici v kot.

12' Po kotu žoga znova tik ob sežanski vratnici, udarec Aleksandra Rajčevića ni prinesel novega gola.

17' Rumeni karton je dobil Alexandru Cretu, zaradi prekrška na domači polovici igrišča, v prodoru je bil Sever.

19' Z agresivnim in odločnim začetkom so domači nogometaši poskušali do nove obetavne situacije, poskus je blokiral Milec.

30' Požeg Vancaš podal čez prečko.

33' Dino Hotić je blokiral Azinovića ob poskusu izbijanja, žoga se je odbila do Zahovića, ki pa ni uspel premagati vratarja Davida Adama.

38' GOL! Maribor izenačil rezultat. Zadetek je dal Zahović.

42' Rumeni karton zdaj tudi za Pihlerja, zaradi prekrška v zračnem dvoboju.

51' Predrag Sikimić je Sežani priigral ponovno vodstvo.

52' Priložnost za hitro izenačenje, Zahović je z desne strani v kazenskem prostoru zadel vratarja.

56' Rodrigue Bongongui je Sežani priigral že tretji zadetek.

61' Dvojna menjava v našem moštvu: z igrišča Cretu in Aleks Pihler, v igro Blaž Vrhovec in Marcos Tavares.

64' Rumeni karton za Vrhovca.

65' Prosti strel s 25 metrov, ciljal je Babić, a zadel vratnico.

67' Po dvoboju Vrhovec-Azinović je sodnik Rade Obrenović najprej pokazal na enajstmetrovko in rdeči oziroma drugi rumeni karton za Vrhovca, toda takoj je ob stranski črti David Gabrovec dvignil zastavico je glavni sodnik upošteval asistenta, odločitev je bila razveljavljena.

71' Še tretja menjava: Rudija Požega Vancaša je zamenjal Jasmin Mešanović.

90' Predrag Sikimić za Sežano priigral že četrti gol.

Konec tekme: Maribor : Sežana 1:4

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac. (nepreverjen)

Potop..prizemljitev...razprodaja ugleda se nadaljuje...se z denarjem in premijsmi sportnega direktorja se zvezdice ne more morivirat.rezultat steje..danes zal dno dna

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Maribor šampion ............

prerok (nepreverjen)

Maribor je ŠAMPON s katerim si lahko vsak vovzek privošči zmago.

Dravski gusar (nepreverjen)

Milanic adijo! Brez Milca nam je odlicno slo, se gol smo dali, z njim pa 4 dobili. Sramotna igra sina direktorja, Rajcevic je izven forme, Pihler slab in brezjajcen.

Nehajte nam delat sramoto, dovolj je bilo zadnji dve leti papki!

klantoš (nepreverjen)

Zabuhli Zahović in narcisoidni Milanič jih bosta pripeljala v rit. G rejo se neko tržnico, katera ima gnilo sadje in zelenjavo. Ajde, moja MURA naprej.

gost27 (nepreverjen)

Hahahahahah ribar spet si popušil. Pijanec Zahovič škoda besed o njem, rumeni pohotni palček škoda besed, Luka - kljuka kapetan hahahahahahah. Smešni ste!!!!!

gost27 (nepreverjen)

Izgledate kot društvo brez kompasa!!!!!

gost27 (nepreverjen)

Društvo zblojenih komedijantov!!!!!

Stevo (nepreverjen)

Bruka Maribora ???

Merhabab (nepreverjen)

Z mariborom je konec raspad kluba preveč denarja škoda pa je bila pravljica dokler je trajala......

Spellbound Dizzy (nepreverjen)

Neverjetno! Sežana je Maribor premagala s 4:1

Neverjetno je verjetno !

Starejše novice