Vir: Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije
Obeta se odprtje razstave natečajnih rešitev za ureditev območja Lenta in Dravske promenade v Mariboru.

Do 22. novembra bo v Razstavnem salonu Urban v Mariboru odprta razstava natečajnih rešitev za ureditev območja Lenta in Dravske promenade v Mariboru.

Odprtje razstave bo danes ob 17. uri v Razstavnem salonu Urban, Grajska ulica 7, Maribor. Razstava bo na ogled vsak delovni dan med 8. in 19. uro.

Mestna občina Maribor želi na območju levega in desnega brega reke Drave izvesti parkovno in urbano ureditev, s sprehajalno potjo, kolesarsko stezo in lokalno spremljajoče športno rekreacijske površine.

Vir: Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije

Zato je Mestna občina Maribor razpisala odprti, projektni, enostopenjski natečaj za ureditev Dravske promenade, kar je bil projektni del natečaja na Lentu, in idejni del natečaja v širšem območju obeh dravskih nabrežij od Malečniškega mostu na vzhodu do Mariborskega otoka na zahodu.

Z razpisom natečaja si je mariborska občina želela pridobiti strokovno najprimernejšo rešitev s poudarkom na rešitvah ureditev promenade s parkovnimi ureditvami linearne povezave prostora ob Dravi ter oblikovanje vsebin in spremljajočih objektov za vzpostavitev prostočasnih, rekreacijskih in športnih površin.

Prvo nagrado natečaja je prejel arhitekturni biro Arrea

V arhitekturnem biroju Arrea so ob prostorski analizi grajenih prostorskih danosti in obstoječega zelenega sistema, podali predlog ureditve celotnega obrežja Drave, v katerega je umeščena tudi nova ureditev parterja Lenta.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TilenA (nepreverjen)

Končno! Ureditev Lenta se vleče že 10 let.

Dravski gusar (nepreverjen)

Bravo, tudi jaz bom lahko kje parkiral svoj mali čolnič.

atak (nepreverjen)

pustite nam lent takšen kot je

Demir18 (nepreverjen)

Zakaj pa?

In reply to by atak (nepreverjen)

Hojs (nepreverjen)

Kaj točno bi vi želeli, da pustijo? Danes je Lent sramota. Nobeno večje mesto, skozi katerega teče reka, nima tako neurejenega in zapostavljenega obrežja kot mi.

In reply to by atak (nepreverjen)

LudiRudi (nepreverjen)

In kako so rešili zadevo z marelami ? Te morajo ostati v spomin in opomin vsem arhitekturnim norcem sveta .

marijan1968 (nepreverjen)

pričujoča razstava, je pesek v oči naivnim mariborčanom, katerim je bilo s prevaro na zadnjih volitvah, pod geslom "za maribor, za ljudi", obujeno lažno upanje, da se bo pa tokrat resnično pričelo v tem mestu nekaj delati za ljudi! a namesto, da bi se aktualni župan, z prioritetno izvedbo projektov distanciral, odmaknil od vsakršnega delovanja, katero bi kakorkoli "dišalo" po zadovoljevanju njegovih osebnih interesov, glede na to, da je prav on v centru mesta lastnik premnogih nepremičnin, okoli katerih se sedaj že za naš, javni denar, na veliko razkopava, preureja... se je zgodilo tisto, kar je bilo mogoče napovedati že ob županovi izvolitvi, namreč, da se bomo mariborčani lepo obrisali pod nosom, glede boljšega življenja v mestu in morali spet čakati na resnično prenovo in preporod mesta v korist vseh ljudi, kateri potrebujemo vse kaj drugega, kot pa lepo tlakovane površine pred gostilnami, pa nove gostilne in gostilne in gostilne.... "z lepimi vrtovi, kjer bi se mariborčani lahko lepo družili, v teh skritih potencijalih koroške, katere mi je obljubil moj saško"... kakor je v enem od intervjujev pribljižno izjavila njegova mlada nadobudna soproga!
spoštovani gospe prvi dami, seveda ni možno zameriti, da ona osebno za dobro mariborčanov ne vidi drugega, kakor gostilne, saj je sama večino življenja, kakor je sama povedala, preživela ob šankih in po nočnih klubih, a nenavadno je, da kot mlada arhitektka ne predlaga raje kakšnega izvirnega projekta recimo ureditve rotovžkega trga z knjižnico, ki je pa resnični potencijalni prireditveni biser?! ne, ona se ukvarja z potopnimi valji na koroški, z vrtičkanjem skritih potencijalov koroških vrtov!

ko je bilo omenjeno, da se bo z zaprtjem koroške za javni promet, izjema avtobusi in taksiji, postavilo še nekakšne potopne valje, za primer raznih prireditev, se za božjo voljo postavlja logično vprašanje ali res potrebujemo še en prireditveni prostor, ko pa jih že imamo kopico, po večini neuglednih, neurejenih, asfaltno-tlakovanih razvalin in kopico neizkoriščenih trgov, ki zanemarjeni čakajo, skupaj z polovico mestnih fasad in stavb, na prepotrebno obnovo, da o drugih infrastrukturnih projektih... cestah, zdravstvenih domovih, šolah, vrtcih, športnih in kulturnih objektih, o parku in seveda ne nazadnje o lentu, raje sploh ne govorimo! lent, ki ga bodo z zaprtjem koroške zabasali z pločevino do nevzdržnosti in tako uničili najelitnejši prostor v mestu, namenjen vsem, od sprehajalcev, prebivalcem, turistom, gostincem, otrokom in živalim... v trenutku, ko maribor ječi od socijalnih stisk in brezperspektivnosti za mlade ljudi, ko je postalo življenje v najožjem središču starega mesta, predvsem za starejše ljudi, povsem nevzdržno in nečloveško, ko je možno na vsakem koraku videti sramotno devastacijo, z grafiti posvinjane fasade... ekonomsko bedo vsebinsko praznih lokalov, vsakršne komunalne neurejenosti in prometni kaos, v katerem po peš coni gospodarijo motoristi... si je arsenovič privoščil za prioritetno uresničevanje njegove agende "za ljudi", metanje milijonov v šminkanje glavnega trga in zaprtje koroške, ter preusmerjanje javnega dobrega v gostilne!

seveda, čas beži, nove volitve se bližajo, podpore levičarske propadle stranke SMC-jevskih moralistov in etičarjev več ne bo, zato pa bo treba čim prej poskrbeti zase, kajne gospod župan? vsa naravnost brutalna kadrovanja, so eklatantni dokaz klientelizma, levičarsko udbaškega tradicionalnega ustoličevanja korupcije v sodstvu, policiji, javni upravi, v podjetjih itd. to so dokazljiva dejstva, samo resnicoljubne medije, temelječe na poštenem raziskovalnem novinarstvu je treba spremljati in prisluhniti besedam ljudi, ki želijo živeti v mestu pokončno, kateri se niso prodali za en golaž in imajo odprte oči in neoprane možgane in ki dobro vidijo za kuliso levičarsko uzurpacijo javnega dobrega, manipuliranje ljudi in potvarjanje resničnih problemov in potreb mariborčanov, katerih pičlo ekonomsko sposobnost hranijo po večini le še avstrijci, a kako dolgo še...?

Starejše novice