Izpolnjeni so vsi odložni pogoji za zaključek prodaje večinskega paketa delnic Intereurope, Pošti Slovenije, je prek spletnih strani Ljubljanske borze danes sporočila koprska logistična družba. Transakcijo bodo zaključili v sredo.

Pošta Slovenije je že 10. maja s konzorcijem bank – SID banka, NLB, Gorenjska banka, Nova KBM, SKB banka in banka Intesa Sanpaolo – sklenila pogodbo o prodaji 72,13 odstotka delnic Intereurope, poroča STA.

Pošta Slovenije namerava za omenjeni delež konzorciju prodajalcev plačati po 1,45 evra na delnico za 9.168.425 navadnih in 10.675.965 prednostnih delnic, kar skupaj znese 28,75 milijona evrov.

Z dogovorom s Pošto Slovenije je konzorcij bank upnic, ki so pred tem prek pretvorbe terjatev v kapital vstopile v lastniško strukturo koprskega logističnega podjetja, sklenil dolgotrajno iskanje strateškega lastnika družbe. Šlo je za drug poskus prodaje logista, še poroča STA.

Novica o zaključku nakupnega procesa prihaja v času pretresov v vrhu Intereurope

Nadzorni svet Intereurope je v ponedeljek razrešil dolgoletnega predsednika uprave Ernesta Gortana in na njegovo mesto začasno imenovalo dosedanjega člana uprave Marka Cegnarja. Uradni razlog za razrešitev naj bi bile zamude pri uvajanju ustreznega sistema korporativnega upravljanja in ustreznega sistema odkrivanja in preprečevanja prevar.

Po pisanju portala Siol pa je v ozadju dogajanje v hčerinskih družbah na območju nekdanje Jugoslavije. Sodu naj bi tako izbilo dno dogajanje v Intereuropini družbi na Hrvaškem. Spornih naj bi bilo za 1,6 milijona evrov plačil računov, za katere naj bi nadzorniki sumili, da so fiktivni, še poroča STA.

Pošta Slovenije posel zaključuje v senci stavke dela poštnih uslužbencev, ki se je začela v ponedeljek.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
proti KORUPCIJI (nepreverjen)

Nezdruzljivost dejavnosti po zakonu o poslovanju

Starejše novice