Vir: Mestna občina Maribor
V Bresternici so danes namenu predali pešpot ob Dravi, ki povezuje Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor in Brodarsko društvo Maribor.

Obrečni prostor Drave ima po mnenju Mestne občine Maribor za štajersko prestolnico izjemen identifikacijski, gospodarski in turistični potencial. 

»Na novo urejena pešpot ob levem bregu reke Drave tako ni pomembna pridobitev samo za krajane Bresternice, temveč tudi za ostale občane Mestne občine Maribor in njene obiskovalce, ki se bodo lahko sprehajali in rekreirali v prijetnem naravnem okolju ob nabrežju reke Drave,« so sporočili iz Mestne občine Maribor.

Trasa je razgibana in se po večini prilagaja obstoječemu terenu. Pretežno poteka skozi gozd, ob poti pa se nahajajo območja pomembnih obrečnih habitatov. 

Pešpot je namenjena izključno pešcem. Na območju celotne trase so bili tako izvedeni ukrepi za preprečitev dostopa motornih vozil in koles. V namen ozaveščanja vseh uporabnikov pešpoti, pa sta bila na začetku in na koncu pešpoti postavljena opozorilna znaka, ki dovoljujeta uporabo samo pešcem. 

»Na določenih odsekih je zaradi večje varnosti pešcev postavljena lesena ograja. Ob trasi pešpoti sta bila postavljena tudi dva kompleta lesenih miz in klopi ter košev za smeti, ki se nahajata na predelu, kjer je omogočen pogled na reko Dravo, v poletnih dneh pa bo tam tudi prijetna senca,« še dodajajo na mariborski občini.

Zanimivi podatki:

- dolžina poti: 1322 metrov
- širina pešpoti: dva metra
- konstrukcija: 20 centimetrov nevezana nosilna plast prodca + pet centimetrov nevezana nosilna plast enakomerno zrnatega drobljenca
- vrednost projekta: 106.511 evrov
- investitor: Mestna občina Maribor

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dravski gusar (nepreverjen)

Novi župan, novi projekti, lepo.

Legionar (nepreverjen)

Stavim,da se bodo našli vandali na kros motorjih in uničili pot. Kdo jim bo to preprečil ? V mestnem parku se vozijo ponoči in podnevi brez voznega reda . Nikjer policije ali redarjev .

veso. (nepreverjen)

temu vi pravite peš pot
to je navadno sranje
pa jebi ga
za to vukojebino je sve dobro

Starejše novice