Mednarodni dan strpnosti, ki ga je razglasil Unesco, obeležujemo že od leta 1995 . Zelo pomembno je ozaveščanje javnosti o pomenu strpnosti in nevarnosti nestrpnosti, ki se zelo hitro širi preko družbenih omrežij.

Deklaracijo o načelih strpnosti je razglasila Generalna konferenca UNESCO na zasedanju 16. novembra 1995. Deklaracija poudarja zaskrbljenosti zaradi vzpona dejanj nestrpnosti, nasilja, terorizma, ksenofobije, agresivnega nacionalizma, rasizma, antisemitizma, izključevanja, marginalizacije in diskriminacije, ki so uperjena proti nacionalnim, etničnim, verskim in jezikovnim manjšinam, beguncem, priseljenim delavcem, priseljencem in ranljivim skupinam znotraj družb, kot tudi dejanj nasilja in ustrahovanja, ki so zagrešena nad posamezniki, ki uveljavljajo svojo svobodo mišljenja in izražanja.

Največ nestropnosti in sovražnega govora proti migrantom

Direktor Mirovnega inštituta Iztok Šori ocenjuje, da je od leta 2015 največ nestrpnosti in sovražnega govora uperjenega proti migrantom. Pri tem resničnost, splet in družbena omrežja niso ločeni, k nestrpnosti pa znatno prispevajo nekateri mediji in politiki, je poudaril, poroča STA.

Nestrpnost v družbi narašča

V teh dneh si je na primer s spornim tvitom ovadbo zaradi razžalitve prislužil poslanec SDS Žan Mahnič. Ustavno sodišče in tožilce je označil za mafiji, ki ščitita druga drugo in tako užalil vrhovnega državnega tožilca Zvonka Fišerja.

Na pomen strpnosti pa so na družabnem omrežju Facebook sporočile številne organizacije in tudi generalna direktorica policije Tatjana Bobnar

» Pravijo, da če želiš spreminjati svet, moraš najprej spremeniti samega sebe, zato bodimo strpni in tolerantni, a poskrbimo tudi za varnost sebe, svoji najbližjih in družbe kot celote, saj je varnost temelj vsake uspešne skupnosti, « so  pod video objavo na družabnem omrežju Facebook zapisali na Policiji.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Nehajte ze enkrat s tem prbijanjem sovraznega govora itd.Menda pa ima clovek pravico,da izrazi svoje mnenje.Od kdaj pa je normalno,da plemena,ki niti ne spadajo v nas prostor,sirijo bolezni,ubijajo,koljejo,posiljujejo,imajo spolne odnose z zivalmi,vsiljujejo svojo vero,MSM pa se grejo brainwasing in zagovarjajo njihovo pocetje in grozote.

otto survival (nepreverjen)

Kaj živite na Marsu, da ne vidite kaj delajo ilegalci??? Multikulti ni prinesel ničesar dobrega, razen bolezni, nasilja, posilstev in posiljevanje z njihovo zahojeno vero!! Koliko vam plačajo, da takšne stvari sploh objavljate, prodali ste se, ampak to se vam bo vrnilo! Ali se ničesar ne sramujete? Ali nimate vesti? Če si jih želite, si jih peljite domov in jih krmite, ampak ne boste ne, ker veste da boste drugi dan brez glave, otroci pa posiljeni!

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

otto survival (nepreverjen)

Pogosto slišimo pozive, da moramo plačati za ’grehe’ naših prednikov, tako, da mirno sprejmemo množično imigracijo v naše domovine.

Ta argument temelji na pojmu o ’beli krivdi’. Nekatere med nami morda navduši sodelovanje pri etno mazohizmu. To, politično korektno, maškerado lahko razbijemo tako, da preprosto rečemo: Ne, ne bomo se opravičevali za to, kar smo.

NE OBŽALUJEM kolonizacije dežel domorodcev. Ko so Evropejci odšli, so se domorodci vrnili k prvotnemu načinu življenja, starim navadam, navadam tretjega sveta.

Poleg tega, ti ljudje niso, razen diktatorskih režimov, ljudožerstva, revščine in državljanskih vojn, ustvarili NIČ NOVEGA.

NE BOM SE OPRAVIČIL za aparthajd. Potem, ko so domorodni Afričani prevzeli nadzor, so pobili tamkajšnje belce, tako kot so to storili v Haitiju. Poglejmo si samo, kaj so storili za časa vladavine Roberta Mugabeja.

NE BOM SE OPRAVIČEVAL za suženjstvo. Vse rase na tem planetu so se kdaj ukvarjale s suženjstvom. Muslimani so ugrabili več belcev kot so belci zasužnjili črncev. Belci so bili tisti, ki so ustanovili gibanje za odpravo suženjstva in se borili za ukinitev suženjstva.

Dandanes različna plemena v Afriki nadaljujejo s tradicijo zasužnjevanja drug drugega. Vendar se lahko sliši, da imajo samo Evropejci ’roke umazane’ s suženjstvom. Obratno, pod ’belim vladanjem’ so imele države tretjega sveta višji življenjski standard kot so ga sposobne ustvariti same.

Potem, ko smo vas prepustili samim seboj, ste vse kar smo vam zgradili UNIČILI. Mi nismo odvisni od vas, pač pa vi potrebujete nas.

NI MI ŽAL za Križarske vojne. Naši predniki so se hrabro bojevali, da bi pregnali islamizacijo Evrope. Njihovemu pogumu dolgujemo, brez njih bi bila naša celotna civilizacija pod islamsko tiranijo. Ta-isti duh hrabrosti je še vedno prisoten danes v krvi naših ljudstev. Etno nacionalizem ob prisotnosti zavojevalcev raste.

NE OBŽALUJEM imperializma. Mongoli so zgradili največji imperij v zgodovini človeštva, vendar nikomur ne pride na misel, da bi od njih zahteval, da zanikajo svoj čut za kulturo in rasno identiteto.

Problem ni v tem, da so bili naši predniki imperialisti, pač pa v tem, da so bili pri tem najboljši.

Prišli smo,

videli smo,

osvojili smo.

Takšne obtožbe na račun celotnega belega prebivalstva so samo izgovori, da bi nas oropali naših uspešnih, cvetočih domovin.

Saudska Arabija insistira na tem, da Evropa sprejme še več beguncev kot jih je že. To je bogata naftna država, ki je sposobna nastaniti milijone beguncev. Namesto, da bi uvažali sorodnjake, verske brate, so ponudili, da v Nemčiji zgradijo mošeje.

Liberalci zatrjujejo, da se borijo za človekove pravice, takoj pa, ko jim poveš, da imajo belci pravico do neodvisnosti, pravico do samo odločanja, kričijo: TI SI DEL PROBLEMA. In na ta način prevzemajo z odprtimi rokami kulturni in demografski genocid rase, rase, ki je ustvarila prav tisto civilizacijo, ki jo sedaj blatijo, izražajo nehvaležnost.

Nima smisla opravičevati se, ker oni to jemljejo kot znak naše šibkosti in zato še bolj srdito napadajo.

Edini način obrambe je, da jim odrečeš opravičilo. Ni nam žal za to, kar so storili naši predniki, ni nam žal za to, kar smo postali in kar smo danes.

Nobenega opravičevanja,

nobenega obžalovanja,

nobenih dvomov, kompromisov.

NIČESAR NE OBŽALUJEMO!

In reply to by otto survival (nepreverjen)

ruska rdeca armada (nepreverjen)

Multikulti dela Ruska Rdeca Armada da skrije sebe in hudodelstva med druge ... in da najde nove zrtve

In reply to by otto survival (nepreverjen)

Starejše novice