FOTO: Mediaspeed
Poslanci Liste Marjana Šarca so na seji Državnega zbora Republike Slovenije poskrbeli za novo dozo smeha. Tokrat je bila na tapeti mariborska poslanka Lidija Divjak Mirnik.

Mariborska poslanka izvoljena na Listi Marjana Šarca Lidija Divjak Mirnik je na seji državnega zbora marsikoga pustila odprtih ust, ko je predstavila številke prihodnjega slovenskega proračuna.

»Prvič, razvoj, 5,6 milijarde, mislim, da toliko še ni bilo nikoli. Drugič, socialna država, 2,3 milijarde evrov, varnost 1,3 milijarde evrov, promet 827 milijard evrov, kmetijstvo 467 milijard evrov, okolje 400 milijard evrov, kultura 223 milijard evrov,« je med drugim dejala Divjak Mirnikova.

Prihodnji slovenski proračun je tako po njenih besedah močnejši od proračunov Kitajske, Rusije in Združenih držav Amerike, so se namuzali nekateri opozicijski poslanci.

Da gre za milijone, najbrž ni treba posebej poudarjati, mariborski poslanki se je v interpretaciji številk pri ničlah nekoliko zalomilo.

A 'milijard' niso spregledali opozicijski poslanski kolegi.

Poslanka Divjak Mirnik je napako že priznala in pokomentirala, da se slednje nekomu, ki je v razpravni dvorani prisoten le nekaj minut, to res ne more zgoditi.

»Ko zmanjka argumentov, pridejo na vrsto diskreditacije. Sinoči se mi je po štirinajstih urah intenzivne seje zgodil lapsus. Milijoni v glavi so v besedah postali milijarde (mar ne bi bilo čudovito?)« je zapisala in pripomnila: »Opravičujem se kolegici, ki se ji to, seveda, ne more pripetiti, ker je bila v razpravni dvorani ta dan prisotna vsega nekaj minut.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

To ne spominja na Kociprovo in njeno razlago fiskalnega pravila ; Veliki krogec v mali krogec ...svašta .

Starejše novice