Da so mu preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu, so mu zasegli njegovo vozilo.

Sinoči, okoli 22.25, je 39-letni voznik osebnega avtomobila v križišču Šarhove ulice in Dravograjske ceste v Mariboru zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil enako starega voznika osebnega avtomobila.

Slednji se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj v organizmu 0,96 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Ugotovili so tudi, da je vozil v času, ko mu je bila izrečena prepoved vožnje motornih vozil. Ta je veljavna še do sredine naslednjega leta. Da so mu preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu, so mu zasegli njegovo vozilo.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Pod vplivom alkohola je bil tudi ponesrečeni voznik, vendar v mejah dovoljenega, saj je imel v organizmu 0,15 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legionar (nepreverjen)

Zakonodaja za povratnike mora biti dovolj represivna ,da bo preprečila ponovna dejanja . Spomnim se ,da so na Dolenjskem policaji nekoga 180 x obravnavali zaradi prometnih prekrškov ,potem so obupali . Kakšna država je to ,ki odpušča morilcem ?

Starejše novice