Mariborski mestni svetniki se bodo danes sestali na izredni seji. Tam naj bi dorekli kakšna bo usoda gostilne Pri treh ribnikih in usoda glavne tržnice v Mariboru. A seja bo delno zaprta za javnost.

Na današnji izredni seji mestnega sveta naj bi razpravljali o predlogu župana Mestne občine Maribor Saše Arsenoviča. Ta predlaga ustanovitev podjetja Mestne nepremičnine, prek katerega naj bi občina odkupila osrednjo mariborsko tržnico in gostilno Pri treh ribnikih. Iz poslovnih razlogov bo današnja izredna seja delno zaprta za javnost.

Arsenovič želi izkoristiti turistični potencial

Župan Arsenovič je ustanovitev novega (javnega) podjetja napovedal na začetku prejšnjega tedna. Gre za družbo, ki bi kupovala nepremičnine, ki so v javnem interesu. Po nakupu bi torej nova lastnica postala Mestna občina Maribor.

Za gostilno Pri treh ribnikih, ki je trenutno v lasti družbe Terme Maribor, Arsenovič ocenjuje, da bi lahko bolje izkoristili njen turistični potencial in čudovito lokacijo v Mestnem parku, če bi bila gostilna v občinski lasti.

Nakup tržnice naj bi rešil prodajalce

Med načrti poslovanja bodoče družbe Mestne nepremičnine naj bi bil tudi odkup osrednje mariborske tržnice. Kot je napovedal župan Arsenovič, bi rada občina prevzela celoten objekt, torej tudi notranje prostore in garažno hišo.

S tem bi, po njegovih ocenah, rešili problem prodajalcev mlečnih in mesnih izdelkov v pokritem delu tržnice, saj jim je sedanji lastnik odpovedal najemno pogodbo in bi se zato morali do konca tega meseca izseliti.

Govori se o milijonih

Za tržnico naj bi občina odštela nekaj več kot 2,5 milijona evrov, za gostilno Pri treh ribnikih pa približno pol milijona evrov. Kot so napovedali v mariborskem županstvu, bo današnja seja iz poslovnih razlogov delno zaprta za javnost.

Na dnevnem redu pa imajo tudi razpravo o pokrivanju izgube, ki jo je pridelal javni zavod Športni objekti Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pesnitev (nepreverjen)

Pa kaj se gremo, Mariborčani, hvala bogu, da bo ostal Kliček v mariborskih rokah, nekaj mesecev nazaj se je govorilo, da ga bodo kupili Kitajci in tam naredili kitajsko restavracijo, pa tudi lastnica pokritega dela tržnice prodajalcev ne bo mogla več metati na cesto ali pa zaračunavati oderuške najemnine. Saša Arsenovič ima prav s to potezo.Le škoda, da mu opozicija meče polena pod noge!

Starejše novice