Končan je jesenski del, moštvo se ponovno zbere 6. januarja ob začetku zimskih priprav, nadaljevanje tekmovanja 22. februarja z derbijem.

O pogledu iz slačilnice na minulo obdobje in proti novim izzivom je za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor spregovoril prvi strelec moštva v dosedanjem delu sezone Rok Kronaveter.

»Zadnji tekmi proti Rudarju in Triglavu sta pokvarili vtis. Sicer bi lahko v Velenju prej odločili tekmo, tudi v drugem polčasu smo imeli nekaj priložnosti, toda tisti res nepotreben, naiven zadetek pred odmorom nas je stal zmage. Sami smo si zakuhali tekmo. Opazno je bilo, da smo po vodstvu želeli zabiti še drugi gol, potem priti do novega vodstva, toda ni se izšlo. Škoda, ker nismo igrali tako slabo, kot je izkupiček jesenskega finiša,« meni Kronaveter.

»Pomembno bo, da se dobro pripravimo na spomladanski del. Prav bodo prišle te dolge priprave, da se še bolj spoznamo in uigramo. Storili bomo vse za uspešnejše nadaljevanje sezone, ne smemo si več dovoliti spodrsljajev. V nogometu je vse mogoče, mi verjamemo! Zaostanek pa vendarle ni tako velik ali prevelik, da ne bi mogli razmišljati o naslovu,« dodaja.

Ocena vijol’čne jeseni?

»Pričakovali smo, da bomo na vrhu ali vsaj bližje, zato ne moremo biti zadovoljni. Ciljev, ki smo si jh zastavili, nismo izpolnili. Je pa še veliko tekem do konca, dovolj točk na razpolago in lahko obrnemo situacijo v nadaljevanju sezone. S končnim razpletom smo razočarani, tega ne skrivamo. Zadnji tekmi sta pokvarili vtis, treba ju je odmisliti in čim prej pozabiti. Nasploh pa se nam je zgodilo preveč tekem, ko smo igrali dobro in nas rezultat ni ustrezno nagradil,« še komentira Kronaveter.

Zaostanek na lestvici je - kako ironično - nastal po slabših dosežkih proti moštvom s spodnjega dela lestvice.
 

»'Težje' tekme, če se lahko tako izrazim, proti višjeuvrščenim moštvom smo odigrali boljše, to drži. Vsaka tekma nam je motiv, pri tem ne bi smeli imeti težav. Te so se nam dogajale, ko se nasprotniki postavijo v blok, se odločijo za izrazito obrambno usmeritev. Največ težav smo imeli predvsem proti Triglavu in Rudarju, ko je res preveč priložnosti ostalo neizkoriščenih,« opaža.

Na vrsti je decembrski premor 

Kje bo prvi klubski strelec v jesenskem delu preživel proste trenutke?

»Koristnih bo nekaj dni premora, z odklopom od nogometa. Preživljal jih bom z družino, vmes bo čas za eno krajše potovanje. Potem pa se željni novega dokazovanja vračamo nazaj v Ljudski vrt. Dobili smo že načrt dela, tako da ne gre za popoln premor do ponovnega zbora moštva. Toliko priprav sem že oddelal, da se dobro zavedam, da bodo pomenile temelj za celotno leto 2020. Vemo, da so poletne priprave kratke, zato bodo zimske imele dodaten pomen. Tekmovalni cilj pa je jasen. Naj obvelja, da vijolice cvetijo spomladi,« je še pripomnil.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
huso in haso d.o.o (nepreverjen)

general Šiško je car

Starejše novice