Fotografija je simbolična.
Policisti so minulo soboto ponoči med kontrolo cestnega prometa izven naselja Melinci zaustavljali voznika, ki je pobegnil in pristal na njivi.

Iz Policijske uprave Murska Sobota sporočajo, da so minulo soboto policisti Policijske postaje Lendava imeli opravka z  voznikom, ki se ni zmenil na znake policistov, želel pobegniti in končal na njivi, nakar je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, v vozilu pa je imel še šestletnega otroka.

Sporočilo Policijske uprave Murska Sobota:

»Policisti Policijske postaje Lendava so minulo soboto, okrog polnoči  med kontrolo cestnega prometa izven naselja Melinci zaustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na znake policistov ni zaustavil in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policista sta se zapeljala za vozilom, ter ga zaustavljala z zvočnimi in svetlobnimi znaki na vozilu. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik zapeljal s ceste na njivo. V času nesreče je bil v vozilu tudi 6-letni otrok. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,15 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. V prometni nesreči ni bilo telesnih poškodb. Zoper 40 letnega voznika je bilo odrejeno pridržanje, podana bo kazenska ovadba zaradi suma storitve  kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Obveščen bo CSD.«

 

Nedaleč stran še en primer vožnje pod vplivom alkohola

Policisti še sporočajo, da so v istem časovnem obdobju policisti imeli opravka še z enim alkoholiziranim voznikom, ki je po trčenju v kovinsko ograjo končal z vozilom na njivi. 

Sporočilo Policijske uprave Murska Sobota:

»Minulo soboto, malo po polnoči je voznik osebnega avtomobila v naselju Filovci v križišču zaradi neprilagojene hitrosti trčil v kovinsko ograjo obdano z živo mejo. Po trčenju je z vožnjo nadaljeval in čez nekaj časa zapeljal na njivo. Povzročitelj prometne nesreče je opravil preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1,12 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik ni bil telesno poškodovan. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.«

V eni noči opravili 145 alkotestov

V sklopu akcije Slovenija piha 0,0 je bil v noči iz 7. na 8. decembra na območju PU Murska Sobota izveden poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov. Odrejenih je bilo 145 preizkusov alkoholiziranosti, pri 5 je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola in en primer odklona alkotesta. Najvišja ugotovljena koncentracija alkohola je bila 1,15 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti vsem voznikom svetujejo, da vozijo le trezni. Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločijo za vožnjo v cestnem prometu, ampak naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabijo javna prevozna sredstva. Vozniki dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti PU M. Sobota bodo s poostrenimi aktivnostmi in nadzorom na tem področju nadaljevali tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Pohvala policistom ,da so pravočasno preprečili smrtne žrtve . Preventiva je mati modrosti .

Seveda, ukradel je (nepreverjen)

otroka ...

Starejše novice