Trgovec DM je po razkritju, da način zbiranja sredstev na blagajnah za družine v stiski, ki mu ljudje ne upajo povedati 'ne', sporočil, da bo preoblikoval način nagovora strank.

Po v javnosti razkritem primeru, da lahko način zbiranja dobrodelnih sredstev za družine v stiski, ki ga v sodelovanju z Radiem 1 izvajajo drogerije DM na blagajnah svojih prodajaln, spravi v zadrego tiste, ki nimajo dovolj niti zase, se je trgovec odzval.

Kot so zapisali v odzivu, ki ga je delila znana mariborska humanitarka Ninna Kozorog, specialistka nevrologije in predsednica društva Humanitarček, bodo preoblikovali način nagovora strank.

»Po zaslugi poslušalcev, ki donirajo prek SMS sporočil in kupcev dm prodajaln je to ena največjih dobrodelnih akcij v Sloveniji. Donacija je prostovoljna. Naše prodajalke k donaciji povabijo, odločitev vsakega posameznika sprejmemo in spoštujemo. Naš namen ni, da z nagovorom stranke postavljamo v neprijeten položaj, zato smo se po prebiranju vaših izkušenj odločili, da bomo preoblikovali način nagovora strank. Želimo si, da si ljudje akcijo zapomnijo po njenem namenu in spodbujanju solidarnosti in dobrodelnosti v prazničnih mesecih,« so sporočili iz DM.

Spomnimo, Kozorogova je na družbenih omrežjih opozorila, da gre za način zbiranja denarja, ki mu ljudje ne upajo povedati 'ne'. Sploh  v nabito polni trgovini. Tudi tisti, ki nimajo niti zase ...

»Prodajalka (po navodilih) prav vsakega posebej vpraša, ali bo kaj doniral ... 'najmanjše je 50 centov. Evro ali dva se vam ne pozna. Vam, kar na račun dodam'... Pove vsakemu. Tako hitro in glasno, da ne uspeš niti kontrirati,« je zapisala in opisala primer, ki ga je doživela na lastne oči. 

»Pred menoj dve gospe ... Prva suvereno donira 5 evrov. Opravičuje se, da več ne (z)more. Ne ve, ali je to dovolj ali ne. Za njo starejša gospa išče po denarnici ... 'En evro se vam ne bo poznalo,' se prodajalka ne da. Gospa na koncu šteje bakrenčke ... Živo rdeča v obraz ... S seboj je imela natanko 10 evrov in nekaj bonusov na kartici - preračunano za prašek, detergent in mačjo hrano. Ko vidim zadrego - vskočim. 'Bom jaz dala za obe, 5 evrov.' Upam, da malo rešim gospo. 'To pa ne gre - sem že dala gospe na račun. Zdaj pa moram stornirati cel račun, vam pa še nisem izdala računa,' se zakomplicira. Gospa vedno bolj leze vase ... Po nekem čudezu najdem v žepu kovanec za 2 evra, da lahko doplačam dobrodelnost ... Za menoj starejši par vrne čokoladico ... 'Bova naslednjič, da zdaj ne delava vrste in jim dava to, kar zbirajo. Da nama ostane še za avtobus,' gospod komentira.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katja7 (nepreverjen)

Prvo kot prvo je to fehtanje nedopustno.Drzava bi morala poskrbeti za taksne zadeve,ne pa vedno neka zbiranja denarja..za bolne otrocke,onemogle,socialno sibke,....zakaj pri vragu imamo tako gnilo drzavo,da ne poskrbi za lasten narod???Kam gre moj,nas,davkoplacevalski denar???Proracun je bil pred kratkim sprejet.Tezko verjamem,da so namenili kaj milijonov zgoraj nastetih problemov.
Sramota,kaj toleriramo in dopuscamo,da nas ima oblast za brezmozganske idiote.

gostja 426 (nepreverjen)

Svašta. Z vsem spoštovanjem do Humanitarčka, ampak tega pa res niso premislili. Ljudje s težavo prenažajo že vsiljevanje raznih izdelkov na blagajnah, kar je krivda trgovcev brez empatije do kupcev, in ki se očitno splača, zato so hitro izenačili vsiljevanje izdelkov z vsiljevanjem dobrodelnosti. Hitro je jasno, da tak način ni ok. Dosedanji načini so čisto ok.
Se strinjam s Katjo7, da bi za pomoči potrebne morala poskrbeti država, ki pa seveda pridno spi z oprano vestjo, ko vidi, da za vse že drugi poskrbijo. Kaj, če bi vsi skupaj raje pritisnili na državo, naj končno začne delati in naj si tam zaposleni zaslužijo plače?
Fajn pa bi bilo tudi potrebne pomoči vzpodbujati k delu. Niso vsi stari in onemogli. Prav Humanitarčka sem vprašala pred kratkim, če imajo koga za čiščenje, da dobro plačam, delo za dalj časa, tako bi si nekdo pomagal sam, kar bi mu dalo dober občutek, pa niti odgovora še nisem dobila, kaj šele pomoči.

huso in haso d.o.o (nepreverjen)

jaz taki trgovki , ki bi mi kaj takšnega namignila jebal mater i oca

Starejše novice