Foto: bralec Mariborinfo
Nekaj manj kot tri mesece po začetku del se je projekt ureditve Cafove ulice včeraj končal s primopredajo. Uradno odprtje sledi v torek, Mariborčani pa se sprašujejo, kdo koga snema?

V torek, 17. decembra, bodo prenovljeno ulico tudi uradno odprli. Ob 19. uri bo župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič nagovoril zbrane na otvoritvi Cafoodfesta, ki ga že tradicionalno organizira Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor. 

»Mariborčane vabimo, da se nam pridružijo in da skupaj odpremo preurejeno ulico. Ta bo v prazničnem času še posebej lepo zasijala. Cafova ulica je zdaj zasnovana kot skupni prometni prostor za pešce, kolesarje in motorni promet,« so sporočili iz občine.
 

Cafova pod videonadzorom?

S preureditvijo Cafove ulice je Maribor v svojem središču dobil nov, kakovosten in sodoben ter uporabnikom prijazen zunanji prostor. Kot so sporočili z Mestne občine Maribor je vstop v ulico urejen s potopnimi stebrički, hitrost vožnje pa je omejena na 20 kilometrov na uro.

Nihče pa ni omenil kamer, ki so postavljene ob vstopu v prenovljeno ulico in jih je opazil bralec Mariborinfo.

Foto: bralec Mariborinfo

Koga in zakaj snemajo?

Bralcu ni jasno, zakaj so kamere postavljene, koga snemajo in kje se hranijo posnetki. Če so bile kamere namenjene snemanju gradbišča, bi le te naj bile ob uradni primopredaji odstranjene, saj je zdaj ulica tudi prosto prehodna.

Sprašuje se, ali bi kamere lahko bile za namene odčitavanja registrskih tablic na območju, kjer so potopni valji. A ker nikjer ni moč zaslediti obvestila, ki bi opozorilo na morebitno snemanje ulice, smo se obrnili na Mestno občino Maribor. Odgovore še čakamo.

Foto: Bralec Mariborinfo

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janban

Snemale bodo nepridiprave.

Mafija snema in isce (nepreverjen)

zrtve nepridiprave (npr. lenuhe, belogardiste, clane varde, dobre ljudi, ne-komuniste in rasno-diskriminirane)

In reply to by janban

Hojs (nepreverjen)

Pravilno. Edini način, da se neha vandalizem.

atak (nepreverjen)

pozdravljam...še več video nadzora v centru

Kdo bo nadzira… (nepreverjen)

Potrebuje se vec razlicnih sklopov kamer in povezavo do Policije

In reply to by atak (nepreverjen)

Jajaja (nepreverjen)

Kamere na vsako ulico, da bo konec kriminala v mestu. Postenega mescana kamere ne motijo! Nic takega ne delam na ulici, da bi bila skrivnost. Kamera je pa lahko samo za mojo varnost! Motijo samo kriminalce!

Kamere uporabl… (nepreverjen)

mafija in kriminalci npr. za izsiljevanja, kraje, tihotapljenje migrantov, ...

In reply to by Jajaja (nepreverjen)

Starejše novice