Po tragični nesreči, v kateri sta izgubili življenje dve Slovenki, ki sta si kruh služili v sosednji Avstriji, so se ostro odzvali v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije.

Tragedija, v kateri sta življenji izgubili dve ženski iz Prekmurja, še dve pa sta se hudo poškodovali, bo še dolgo odmevala. Olje na ogenj so prilili še v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije, kjer so se kritično odzvali na dejstvo, da je šlo za delavce migrante. Četverica se je namreč vračala iz nočne izmene v avstrijskem podjetju Wollsdorf v bližini Gleisdorfa.

Ostre puščice so usmerili v Vlado Republike Slovenije, ki ji očitajo odgovornost, da se mora toliko slovenskih državljanov preživljati v tujini in se dnevno voziti v oddaljene avstrijske kraje, saj jim država ne zagotovi službe v domovini. 

Državo pozivajo k premisleku

Predsednik sindikata delavcev migrantov Slovenije Mario Fekonja se na družbenem omrežju Facebook sprašuje, kdaj bo država poskrbela za ta konec Slovenije v enaki meri, kot za ostale regije, poleg tega pa ob tem tragičnem dogodku poziva k premisleku glede izseljevanja in žalostnih primerov, ko ljudje izgubijo življenje na poti v ali iz službe. 

Njegov zapis objavljamo v celoti.

»Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju?

Danes je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene.

Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin.

Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča ...

Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev ... Iskreno sožalje.« 

Sindikat delavcev migrantov Slovenije

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zlatni casi (nepreverjen)

To bo vlado tako mocno prizadelo, da jim niti zastonj obrok v drzavni menzi ne bo teknil.

Lahko pa (nepreverjen)

odpres s.p. ali d.o.o. ... ce imas poslovno idejo ... npr. Ciganski golaz pred parlamentom

In reply to by zlatni casi (nepreverjen)

Marjan57 (nepreverjen)

Izkoriščanje tragedije za politične točke. Navsezadnje lahko koga tudi avto povozi, če gre v službo samo preko ceste.

janban

Se pa strinjam s sindikatom,da smo na tem koncu drugorazredni.Ljubljana dobi na leto od države na račun,ker je prestolnice 50 mil.,Drugje bi imeli z veseljem državne službe brez,da bi država morala karkoli plačat,v LJ pa dobijo vse državne službe,plus 50 mil.Pa razumi kdor lahko.

Starejše novice