V lanskem letu se je v Sloveniji v treh primerih zgodilo, da so v bolnišnicah opravili operativne posege na napačnih bolnikih ali na napačnih delih telesa. Prav tako je prišlo lani do sedemnajstih nepričakovanih smrti.

Kot danes piše STA, se je lani v slovenskih bolnišnicah, glede na poročila o opozorilnih nevarnih dogodkih, ki jih bolnišnice pošiljajo ministrstvu za zdravje, zgodilo sedemnajst nepričakovanih smrti bolnikov. 

Število sporočenih opozorilnih nevarnih dogodkov se je sicer skozi zadnja leta precej povečalo. Leta 2002 je bilo takšnih primerov štirinajst, leta 2007 samo en, v lanskem letu pa kar 32, a ta podatek še ni dokončen.

Iz podatkov ministrstva za zdravje je razvidno tudi to, da so trije bolniki v lanskem letu v zdravstveni ustanovi storili samomor, prav tako pa je prišlo do treh operativnih posegov, ki so bili izvedeni na napačnem bolniku oziroma na napačnem delu telesa.

Število samomorov, ki se zgodijo v zdravstvenih ustanovah, je sicer skozi zadnja leta precej podobno. Leta 2016 so zabeležili štiri, leta 2017 tri, leta 2018 štiri in lansko leto tri samomore.

V letih 2016 in 2018 ni bilo nobenega operativnega posega, ki bi bil izveden na napačnem bolniku ali delu telesa. Kot rečeno, se je v lanskem letu to zgodilo trikrat, leta 2017 pa dvakrat.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
komunistka Olga (nepreverjen)

V Titovih fantih smo na veliko prodajali organe

Jelko (nepreverjen)

Olga tebi bi morali menjati tisto kar imaš v orehovi lupini.

In reply to by komunistka Olga (nepreverjen)

Starejše novice