V luksuznem bloku v središču Maribora, ki se nahaja v neposredni bližini Ljudskega vrta, eno izmed lastnic stanovanj moti otroško igrišče z igrali na skupnem zemljišču stavbe.

Na murskosoboškem okrajnem sodišču je v teku nenavaden postopek. Strokovnjakinja za javna naročila Darja Čerič toži lastnike in solastnike stanovanj v posameznih delih stavbe na Sernčevi ulici v Mariboru.

Eno izmed lastnic stanovanja motijo otroška igrala, ki se nahajajo na splošnem skupnem delu te stavbe

Za uredništvo Mariborinfo so z murskosoboškega okrajnega sodišča potrdili, da je v teku pravdni postopek med tožečo stranko Darjo Čerič in več toženimi strankami »zaradi odstranitve igral in izročitve nepremičnine«.

Med toženimi strankami lahko zasledimo več znanih Mariborčank in Mariborčanov: nekdanjo mariborsko podžupanjo Astrid Bah, nekdanjo mestno svetnico iz vrst SMC Tino TomažičNatašo in Ivana Gorjupa iz Odvetniške pisarne Gorjup, pa predavateljico na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Katjo Odir Mišič, mariborskega plavalca Blaža Medveška in celo lastnico Allegrie na mariborski Gosposki Kim Božič.

Za komentar smo se obrnili na Čeričevo in nekaj toženih strank, med drugim Kim Božič, Tino Tomažič in Astrid Bah, a zadeve ni želel komentirati nihče izmed poklicanih.

So pa na murskosoboškem okrajnem sodišču pojasnili še, da je »tožeča stranka lastnica stanovanja, kot posameznega dela stavbe - večetažni objekt na naslovu Sernčeva ulica 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16 v Mariboru - in tudi s toženimi strankami skupni lastnik nepremičnine, ki predstavlja splošni skupni del te stavbe. Tožene stranke so tudi lastniki oziroma solastniki stanovanj – posameznih delov omenjene stavbe.«

Od toženih strank zahteva, da se s parcele, ki spada med skupne dele stavbe, odstranijo igrala

Tožnica torej zahteva, da se s skupnega dela zemljišča odstranijo tobogan, samostoječa gugalnica s tremi sedali, lesena hiška na kolih vgrajena v zemljo z vgrajenim toboganom in plastična hiška.

Trampolin naj bi bil v času postopka že odstranjen.

Tožnica še zahteva, da se na mestih, kjer so stala igrala, zasadi trava in to v petnajstih dneh, pod izvršbo, sicer lahko to stori tožnica sama.

Ker je z namestitvijo igral na omenjeni parceli tožnici odvzeta pravica uporabe te nepremičnine, tožnica zahteva tudi, da se ji dopusti souporaba te parcele prav tako v petnajstih dneh, so še dodali na sodišču.

Z murskosoboškega okrajnega sodišča so na vprašanja Mariborinfo še odgovorili, da se tožničin zahtevek nanaša na nedopustnost odločanja o poslu izrednega upravljanja s strani zgolj posameznih etažnih lastnikov po določbah stanovanjskega zakona, na določbe stvarnopravnega zakonika izvrševanja sosedskega prava in tudi na pravico souporabe nepremičnine in prepovedi misij po določbah istega zakonika, kot tudi obligacijskega zakonika.

Poudarili so še, da je bil »v novembru 2019 narok, na katerem je bilo govora o morebitni premestitvi igral, da pa bi za ta namen bil sklican sestanek stanovalcev preko upravnika večetažnega objekta družbe BAM upravljanje. Naslednji narok je razpisan za 31. januar.«

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Kot da nimajo kaj drugega delat.
Me zanima rezultat?!

Marko 1972 (nepreverjen)

Zafrustrirana zenska. Verjetno je ze dolgo suša tam spodaj.

Dravski gusar (nepreverjen)

Kako ji je odvzeta pravica do uporabe zemljišča??? Naj se igra na igralih, ki tak stojijo. Ljubezen je rešitev in ne sovraštvo, ki ga podpihuje ta gospa.

mislimmmm (nepreverjen)

zanima me, če ima psa :)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Astrid Bah??? A ni to tista, kateri je Kangler zrihtal službo na občini?? Očitno je dovolj "zaslužila" za drago stanovanje.

LudiRudi (nepreverjen)

Sama smetana na gnoju kokošnjaka ! Kokokokoko.......

Nidobila (nepreverjen)

Še ena izmed ''saj ni res, pa je''. Motijo jo otroška igrala. Pozivam vse starše v tej soseski, da otrokom v teh blokih kupijo bobne in naj se otroci zabavajo vsak dan do 22h.
Mi imamo tudi eno tako v bloku, ki jo vse moti. Ampak je noben ne j*** (tudi dobesedno) pol posto.

čarni vrag (nepreverjen)

Ker je z namestitvijo igral na omenjeni parceli tožnici odvzeta pravica uporabe te nepremičnine, tožnica zahteva tudi, da se ji dopusti souporaba te parcele prav tako v petnajstih dneh, so še dodali na sodišču.

Ne vem zakaj tej prikrajšani tožeči stranki ne dovolite, da bi skakala po trampolinu. Ni čudo, da so naša sodišča zasedena, če pa se ukvarjajo z bedarijami. Med drugim so reševali tudi Erjavčev pralni stroj.

Haja (nepreverjen)

Naj postavijo prestavijo igrala nekomu drugemu pod okno. Mislim, da gre njej na zivce vpitje mularije.

TABORČAN (nepreverjen)

meni pa grejo na živce takšni ljudje kot si ti HAJA

In reply to by Haja (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Taborčan, bodi brez skrbi, ker ne boš nikoli v moji družbi. Ti spadaš ob Planet Tuš. Tam boš užival!! Tam so tvoji doma.

Starejše novice