Na sejo državnega zbora je poslanec Primož Siter prišel v majici z logotipom skupine Bad Religion.

Po aferi z državnim sekretarjem Jernejem Štromajerjem, ki si je na Twitterju privoščil božično voščilo s citatom iz filma Sam doma, ki se glasi: »Vesel božič, ve umazane živali!« in tako razburil del slovenske javnosti, je na obzorju nova afera.

Iniciativa pod vodstvom Aleša Primca je celo zahtevala Štromajerjev odstop, ki pa se naposled ni zgodil.

Je bil poslanec namerno žaljiv?

Poslanec Levice Primož Siter si je za današnjo sejo državnega zbora oblekel majico z logotipom skupine Bad Religion, ki predstavlja prečrtani križ. Na Twitterju že vre, mnogi verniki namreč to njegovo gesto razumejo kot namerno provokacijo in žalitev čustev vseh kristjanov.

Bad Religion je drugače ameriška punk skupina, ki je nastala leta 1980 in je znana po svojih družbeno-kritičnih besedilih.

Z nedavnim odstopom predsednika vlade Marjana Šarca bo sicer vladi danes, s seznanitvijo državnega zbora, tudi uradno prenehal mandat, kar vključuje seveda ministre in tudi državne sekretarje.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lucifer (nepreverjen)

Na Twitterju že vre, mnogi verniki namreč to njegovo gesto razumejo kot namerno provokacijo in žalitev čustev vseh kristjanov. Kva je narobe pedofilčki ?

Ljud (nepreverjen)

Tudi tebi manjka pameti in kulture. Niti tega ne ločiš, kaj je Cerkev, kaj vera in kaj so verniki. Tvoj komentar pove vse o tebi in naj si bralci sami ustvarijo mnenje. Moje mnenje je, da bi te moral kdo naučit kaj so kozje molitvice in verjemi, da jih dobro obvladam. Nisem vernik, zato me ne skrbi greh.

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

Lucifer (nepreverjen)

In koliko kozic paseš ?

In reply to by Ljud (nepreverjen)

Ne Lucifer (nepreverjen)

... zlokaki zlovak

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

shortsnake (nepreverjen)

kva je kvakar?

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

Ljud (nepreverjen)

Menim, da takšni ljudje ne spadajo v parlament! Nisem vernik.

Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Da ga ni sram, komunista gnilega, to si pa res ne bi smeli dovoliti, da se tako radikalno levo znaš nad kristjani. Ne samo na kristjanih, nasplošno bi trebalo spoštovati vse vere v okolju. Malo si poglejte po drugih parlamentih, prvo kot prvo, nobenem pametnem parlamentu, bodi si v Nemčiji, Avstriji, Hrvaški... ga sploh ne bi spustili z tako majico noter, drugič, v vseh teh parlamentih velja nek kodeks oblačenja, kateri zapoveduje neka formalna oblačila, iz spoštovanja do naroda. In še nazadnje, a niso prav ti ljudje najbolj glasni, kar se tiče sovražnega govora, mogoče to ni sovražen govor kaj tu počne, dosti drugače pa tudi ni! Lahko jih je sram, da se tako norčujejo iz naroda, za katerega baje, v parlamentu delajo, upam, da bo ta debil nosil kakšne konsikvence. Sicer pa smo si ljudje sami krivi, da volimo take debile v parlament, ne vem, kdaj bo narod spregledal, kaj za golazmi je tam noter. Ah Oče nebeški, prosim te, daj odpri ljudem oči in naženi to golazem ven!

Lucifer (nepreverjen)

Jaz imam majico s sliko Frančiška na kateri piše LUCIFER ! Kaj praviš na to ?

In reply to by Pravegoričanec123 (nepreverjen)

zedinjena slovenija (nepreverjen)

pod vodstvom Aleša Primca, naj tega ne vidi prej navedeni, potem bo še alo !!

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

shortsnake (nepreverjen)

…, ko je vsak klošar lahko poslanec ….

per (nepreverjen)

Ne vem če tisti z debelo kravato in s pokradeni denarjem ni večji klošar in škodljivec kot en mladi izobražen intelektualec oblečen v majco, ki mu nekaj pomeni, se je vsaj umil ne kot zamaščeni kravatarji?

In reply to by shortsnake (nepreverjen)

Lucifer (nepreverjen)

Iniciativa pod vodstvom Aleša Primca je zapisala .......ZA NAŠE RITI GRE ne za naše otroke !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice