Univerzitetni klinični center Maribor pred težko pričakovano posodobitvijo.

Dosedanjo, že 15 let staro in dotrajano napravo na radiološkem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Maribor bo kmalu zamenjal nov aparat. Ker njegova postavitev zahteva določena gradbeno-obrtniška dela, bo, kot smo že poročali, do konca maja omejeno gibanje na območju za kirurško stolpnico.

Pri magnetni resonanci gre za občutljivo neinvazivno napravo za slikovno diagnostiko. V rutinski klinični uporabi je že zadnjih 35 let. V UKC Maribor so z uvrstitvijo investicije v državni proračun zelo zadovoljni, saj je ena od najbolj potrebnih posodobitev. Za dobavo opreme, projektiranje ter gradbeno-obrtniška dela za prenovo prostora bo poskrbel izbrani ponudnik Siemens Healthcare

V UKC Maribor za STA pojasnjujejo, da bodo namestili nov MR 1.5T, v vrednosti 1,2 milijona evrov brez DDV oziroma 1,4 milijona evrov z DDV. Omenjena sredstva bo prispevalo ministrstvo za zdravje, medtem ko bo UKC Maribor skrbel za financiranje vzdrževanja naprave v osmih letih po poteku garancijske dobe v višini 80.000 evrov brez DDV oziroma 97.600 evrov z DDV.

Nadomestna diagnostika z mobilno enoto

Namestitvena dela bodo potekala predvidoma do 22. maja. Do takrat bodo nadomestno diagnostiko zagotavljali z mobilno enoto za magnetno resonanco. Ta se bo nahajala na interni povezovalni cesti znotraj UKC Maribor ob Titovi cesti.
 

Za promet bodo povsem zaprli povezovalno cesta ob Titovi cesti  od vhoda 1D zgradbe številka 1 do križišča z zgradbo številka 7 (ORL). Do vhoda v inštitut za fizikalno in rehabilitacijsko medicino ter uvoza do centralne lekarne bo mogoče dostopati le z južne strani.

V UKC Maribor bolnike, obiskovalce, zunanje sodelavce in zaposlene pozivajo k spoštovanju postavljene signalizacije in se že vnaprej opravičujejo za morebitno povečanje hrupa in neprijetnih vonjav, do katerih bo prihajalo v času izvajanja del.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nedopustno fin… (nepreverjen)

bolnic: od proracuna, zavarovalnic, donacij, nezakonitih daril ...

Starejše novice