Na ministrstvu za zdravje znova poudarjajo, da razloga za paniko ni.

Na ministrstvu za zdravje so danes spregovorili o koronavirusu, ki je v preteklih dneh izbruhnil tudi v Italiji. Kot pravijo, posebnih ukrepov za zdaj še ni pričakovati, niti ob obmejnih občinah, niti v Prekmurju, kamor se vrača skupina srednješolcev, ki je bila na ekskurziji v Rimu.

»Ti dijaki ne bodo podvrženi posebnim pregledom. Gre za srednješolce, ki so se obrnili na nas, kot se je na nas obrnilo že več tovrstnih skupin. Ta primer sem navedel zato, ker je pomembno, da meje ostajajo odprte, da promet lahko poteka normalno. To je dobra informacija. Kakšen bo tretma dijakov bo odvisno od tega, če bi kdo od njih kazal simptome, ki so značilni za koronavirus. V nasprotnem primeru pa bodo normalno nadaljevali s šolanjem,« je na tiskovni konferenci povedal Andrej Šter iz ministrstva za zdravje.

Neuradno naj bi se iz ekskurzije v Rimu vračali dijaki Gimnazije Murska Sobota, ki so se v večno mesto odpravili minuli četrtek. V Sloveniji so sicer v minulih dneh testirali trinajst ljudi, vsi testi pa so bili negativni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nevidni (nepreverjen)

Alo kaj pa tekmovalci v v karateju.ki je bilo v Srbiji'tam pa je ogromno italijano " vejemite'

Starejše novice