V Sloveniji smo dobili prva zabojnika za primer sprejema potencialno okuženih pacientov s koronavirusom. Eden zabojnik je bivalni kontejner, ki je namenjen za dva ležeča bolnika ali maximalno štirje pacienti, drugi zabojnik pa vsebuje tuš in stranišče.

Splošna bolnišnica Slovenj Gradec z opozorili pred vstopom v sam urgentni center obvešča paciente, kako ravnati v primeru suma okužbe. 

»Pozvonijo, sestra jim da navodila, če nimajo zdravstvenih težav, gre v svoje vozilo in tam počaka, da osebje pristopi do njega in mu odvzame bris, v kolikor ima zdravstvene težave počaka pred vhodom v izolacijo, kjer ga potem osebje sprejme in ustrezno ukrepa naprej,« pojasnjuje Janez Lavre, direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. 

V kolikor bi se pojavilo več oseb s sumom koronavirusa, se bodo poslužili izolacije v kontejnerju, dokler ne dobijo rezultatov brisa. 

Pripravljen tudi plan B ...

V Splošni bolnišnici Slovenj Gradec so pripravljeni tudi na težje bolnike in intenzivnejše ukrepe. V tem primeru prehaja bolnišnica na plan B. 

»Takrat pa bi tekom dneva organizirali izolacijo na bolnišničnem oddelku, pripravili šest ali osem postelj za nadomestno intenzivo in še dvajset postelj za ostale paciente,« še dodaja Lavre.

Od torka v bolnišnici izvajajo tudi strokovne sestanke, obveščajo uslužbence, zaenkrat pa imajo na razpolago zadostno količino alkohola za razkuževanje in 19.000 zaščitnih mask. 

»Sprejeli smo odločitev in smo dodatno naročili 500 litrov alkohola, ki ga bomo redčili, tako da bomo imeli 85-odstotni alkohol za razkuževanje rok,« še pristavi direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. 

V primeru težav z razkužili bodo jutri predstavili načrt ukrepanja bolnišnice v primeru epidemije vsem predstojnikom in glavnim sestram. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kdo krade ... (nepreverjen)

novice svet24 si/clanek/novice/slovenija/5e57da73ae82f/v-ukc-ljubljana-zacele-izginjati-maske

lexaurin po 20… (nepreverjen)

Dvomim da izginjajo le maske, iz ukc Maribor izginja vse kar ni prisvasano, ne le maske.

In reply to by kdo krade ... (nepreverjen)

PUSSI (nepreverjen)

To je luksuz slovenskega zdravstva za katerega ljudje toliko plačujemo .Da na koncu pristaneš v zabojniku.SRAMOTA.

Starejše novice