Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so danes zjutraj sporočili, da so doživeli ponovni vdor virusa v belo območje.

»Sporočamo, da se je ponovil vnos virusa v belo območje,« so danes zjutraj sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor

Okuženi je bil bolnik s hudimi poškodbami prsnega koša. Prvo testiranje je pokazalo, da je pacient negativen, drugi test pa je nato pokazal, da je pozitiven. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so ob tem dejali, da so bili sprejeti vsi ustrezni ukrepi.

Strokovni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Matjaž Vogrin je pojasnil, da je bil omenjeni bolnik premeščen iz regionalne bolnišnice s travmo, torej poškodbami prsnega koša, medenice in obraza: »V regionalni bolnišnici je že bil opravljen bris na covid bolezen, ki pa je bil negativen. Tak je bil premeščen v Univerzitetni klinični center v Mariboru. Hkrati smo pri premestitvi opazili povišano telesno temperaturo, zato smo bolnika obravnavali s sumom na okužbo s koronavirusom in smo ravnali maksimalno previdno.« 

A test, ki je bil opravljen nekaj ur kasneje, je potrdil sum na okužbo s koronavirusom. Takoj za tem so očistili in dezinfekticirali prostore, pacienta pa so premestili v enoto intenzivne terapije za covid pozitivne bolnike. 

Oseba, ki je bila v stiku s pacientom, je preventivno izolirana. Ob tem pa je zaradi stika z bolnikom v preventivni samoizolaciji 18 zdravstvenih delavcev, od tega trije zdravniki.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor so doslej v domačo oskrbo odpustili 19 covid-19 bolnikov, ki so uspešno prestali terapijo in so po besedah Vogrina »tako rekoč ozdravljeni«.

rdečem območju ležijo okuženi s covid-19, v belem zaradi drugih bolezni, sivo območje pa je vstopno območje, kamor pridejo bolniki z vsemi nujnimi stanji, morda tudi s covid-19. V sivem območju testirajo vse bolnike, za katere sumijo, da bi lahko bili okuženi z novim koronavirusom. 

Stanje bolnikov s covid-19 v UKC Maribor

Skupno število hospitaliziranih pacientov je 31, od tega je enajst pacientov v intenzivni enoti – od teh enajstih pacientov je deset intubiranih na ventilator.

Trenutno je 77 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.

Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Poleg covid-19 bolnikov je v UKC Maribor trenutno hospitaliziranih še 500 drugih bolnikov, ki nujno potrebujejo bolnišnično oskrbo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Corona (nepreverjen)

Corona je pivo in ne virus.

Prvo aprilska … (nepreverjen)

1. test negativen, 2. test pozitiven, 19 cudezno ozdravelih od co.vid-19 vi rusa

Starejše novice