Vlada je na včerajšnji dopisni seji sprejela spremembo, ki pravi, da bodo upokojenci, invalidi in nosečnice dobili dodatno uro za nakupe. V trgovini bodo lahko v zadnji uri odprtja trgovin.

Doslej so tisti, ki spadajo v ranljive skupine lahko nakupovali zjutraj od 8. do 10. ure, zdaj pa so dobili dodatno uro za nakupovanje. Odslej bodo namreč lahko v trgovinah tudi v zadnji uri odprtja trgovin. V praksi to pomeni, da v kolikor ima trgovina delovni čas do 18. ure, se bodo vsi, ki spadajo v ranljive skupine, lahko v trgovino podali tudi ob 17. uri.

»Tudi zadnja ura nakupovanja je izključno za ranljive skupine. V prodajalnah z živili lahko nakup v času od 8.00 do 10.00 ure opravijo izključno ranljive skupine (npr. invalidi, upokojenci, nosečnice) ter zadnjo uro delovnega časa prodajalne,« so ob tem zapisali iz Vlade Republike Slovenije.

Vsi ostali se boste, glede na zapisano, po novem morali v trgovino odpraviti dovolj hitro, da jo boste zapustili eno uro pred zaprtjem. Ta sprememba je začela veljati z današnjim dnem.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TABORČAN (nepreverjen)

DELAŠ 10 UR POL PA ŠE V TRGOVINO NE BOŠ MOGO BRAVO

Katja8 (nepreverjen)

In kdo bo to vzdrževal? Prej se je društvo upokojencev pizdilo da je kakršnikoli vpogled v dokumente ali spraševanje s strani varnostnikov, da nekako vidijo, če je oseba upokojenec nedovoljen poseg v zasebne podatke. Kako bojo pa vedeli kdo je noseč in invalid (recimo sladkorna)??

Ljudje rečite, da ste invalidi ali noseče, pa vam noben nič ne more.

Januska (nepreverjen)

Nespametno. V pri vrsti bi bilo treba razpored prilagoditi tistim, ki delajo. Najbolj smiselno bi bilo, da bi bil ranljivim skupinam namenjen nek termin sredi dneva, zjutraj in dopoldne pa vsem ostalim. Nekateri zalosleni, sploh zdaj, si zjutraj hodijo v trgovino po malico, po nakupih pa lahko hodijo po službi (ali pred, če delajo popoldne).

optimist11 (nepreverjen)

Za upokojence jutranji termin podaljšat za eno uro in prepoved nakupa ob Sobotah.

Starejše novice