Mariborska upravna enota je v začetku maja že drugič sprejela sklep o prepovedi koncerta Marka Perkovića Thompsona. Prvi koncert naj bi bil v Mariboru pred tremi leti, a so ga na priporočilo policije prepovedali.

Odvetnik in menedžment priljubljenega hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona so se v skupni izjavi odzvali na odločitev mariborske upravne enote, ki je v začetku maja z odločbo na 55 straneh že drugič prepovedala njegov koncert

»Trditve, da so Marku Perkoviću Thompsonu kjerkoli prepovedali nastop, so napačne, razen te čudne, in sodeč po zdravi pameti, nasprotne odločitve, ni nobenega organa lokalne ali nacionalne oblasti, ki bi Marku Perkoviću Thompsonu prepovedala nastopanje,« so zapisali.

»Mariborska upravna enota zaradi očitkov o ustaštvu in storitvi kaznivih dejanj ter spodbujanju sovraštva ne samo, da preprečuje posamezniku opravljanje svojega dela in zanika pravico do dela, saj imajo takšni neutemeljeni in zgrešeni argumenti za posledico zanikanja pravice do dela, gre tudi za žalitev in poniževanje lokalne mariborske vlade do Republike Hrvaške,« so jasni. 

Navajajo še, da »jasno in opazno gre v tem konkretnem primeru za prvenstveno notranjepolitično problematiko v Sloveniji. Levičarska oblast, ki je v vojni s patriotskimi silami, ki jih vodi Janez Janša, želi s takimi ocenami Marka Perkovića Thompsona in prireditev, na katerih nastopa, pa tudi obiskovalcev teh prireditev, poslati sporočilo Janši, ki je podpiral koncert pred tremi leti, in ga označiti za fašista, kar je standardna floskula tistih, ki sami ljubijo in podpirajo komunistična klanja, posilstva in ugrabitve.«

V Thompsonovem taboru še menijo, da bo organizator uspel ovreči odločitev o prepovedi koncerta.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborcan1970 (nepreverjen)

A so mu Švica, Avstrija in Nizozemska tudi prepovedale koncerte zaradi nagajanja Janši???

Pujs5 (nepreverjen)

Pa ravno Mariboru tega ne gre očitati. Župan je pokazal, da v Mariboru nobeno hujskaštvo ni zaželjeno. Ne levo (s tem ko je dal pobrisati tisti grafit v Pekarni o Janši), ne desno (s tem ko je prepovedal ta koncert). Perkovič naj poje svoje "domoljubne" pesmi v svoji domovini.

zedinjena slovenija (nepreverjen)

Škoda, meni je všeč, ga bom povabil domov !

In reply to by Pujs5 (nepreverjen)

Pujs5 (nepreverjen)

Če je tebi osebno všeč, ga le povabi k sebi domov :-)

In reply to by zedinjena slovenija (nepreverjen)

Čuj (nepreverjen)

Zakaj ga Janša ne povabi v Grosuplje ? Potne stroške bi prišparal .

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Kakšna neumnost, da se nagaja Janši. Fašistično ustaških prireditev nočemo in ne želimo, da taki klatijo po našem mestu. Če pa je Janši všeč taka struja, pa je to resen problem te države. Mogoče si ga povabi k sebi privatno, skupaj z vsemi, ki jim je ta struja blizu. Bodo veliko povedali o sebi.

ustaš (nepreverjen)

ČUJ., as ti z Hrastovca pobegno?

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

Mari-bor-čan (nepreverjen)

To bi se moral zate vprašat, ko ne dojameš zapisanega.

In reply to by ustaš (nepreverjen)

Njet (nepreverjen)

Če sem celo življenje plesal po komunističnih notah, mi ta Thompsonov koncert tudi ne bo škodil.

Korenina53 (nepreverjen)

Po kakšnih komunističnih notah?? A sploh veš kaj in o čem pišeš??

In reply to by Njet (nepreverjen)

Korenina53 (nepreverjen)

Trol trmari s tem U "pevcem" in vsiljuje nam Mariborčanom nekaj, kar smo že večkrat odklonili. Poskusi naj forsirati koncert slovenskega domoljubnega pevca na Hrvaškem. Hitro bo dobil po prstih od "domoljubov" HR in odnehal.

Starejše novice