Na mejnih prehodih s Hrvaško je danes razmeroma mirno. Nekaj čakanja je na mejnem prehodu Dragonja, kjer je za izstop iz države enourna čakalna doba, do pol ure pa je treba za izstop čakati na mejnih prehodih Sočerga, Sečovlje in Jelšane.

Hrvaška je za zdaj edina država, iz katere je možen vstop v Slovenijo brez omejitev. Na Hrvaško pa je vstop mogoč v primeru, ko gre za poslovni ali drug gospodarski interes, tudi turistični, ali za neodložljive osebne razloge. Potniki morajo za to pokazati ustrezno dokumentacijo.

Kdaj se bo hrvaška meja odprla za vse slovenske državljane, sicer tudi po petkovem srečanju zunanjih ministrov obeh držav Anžeta Logarja in Gordana Grlića Radmana ni jasno. Ministra sta se sicer zavzela za lažji prehod meje med državama.

Italijani prehajajo zaprto mejo predvsem zaradi rekreativnih dejavnosti

Na slovensko-italijanski meji danes ni bilo zaznati kršitev prepovedanega prehajanja državne meje na območju Občine Hrpelje-Kozina. Na poljskih in gozdnih poteh na poti na Kokoško je bilo sicer opaziti veliko pohodnikov. Tudi italijanski državljani prehajajo propustno mejo predvsem zaradi športno-rekreativnih dejavnosti.

Italijanski državljani lahko ob utemeljenih razlogih prehajajo državno mejo na kontrolnih točkah, ki so postavljene na nekaterih nekdanjih mednarodnih mejnih prehodih. Ob začetku epidemije so bili na kontrolnih točkah tudi člani civilne zaščite, ki so potnikom merili temperaturo. Sedaj so na kontrolnih točkah le policisti, ki preverjajo upravičenost za prehod meje. Tudi danes je bilo na kontrolni točki v Krvavem Potoku nekaj prometa in to v obe smeri.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Slovene ne zna ziveti brez bica na hrbtu zato rine v ustasolandijo

Navijac (nepreverjen)

Kako je z Avstrijo?
Lahi pa se sprehajajo rekreativno po Sloveniji....haloooo

Haja (nepreverjen)

Avstrijci so pametni. Turiste želijo obdržati doma. Ne dovolijo, da bi si hrčki polnili žepe z njihovim denarjem. Ob eden so pa odprli meje sosednjih držav, da turisti lahko hodijo k njim. Od nas itak nimajo koristi. Slovenci itak nosijo denar samo na Hrvatijo.

Navijac (nepreverjen)

Se strinjam da prvo doma poberejo in potem naprej.Tako bi morali tudi mi.
DA pa Slovenci ne nosimo denarja v Avstrijo je pa po mojem smesna.

In reply to by Haja (nepreverjen)

Starejše novice