Vožnja v naravnem okolju je prepovedana, a številnih motoristov in kolesarjev to ne ustavi. Policisti Policijske uprave Maribor so zato izvedli poostren nadzor. Preverite, kaj so ugotovili.

Minulo soboto, 23. maja, med 8. in 16. uro so mariborski policisti na območju Pohorja in na območjih ob reki Dravi izvedli poostren nadzor nad nedovoljenimi vožnjami v naravnem okolju.

Med nadzorom so zaznali štiri kršitelje, ki so z motornimi vozili kršili določila zakona o ohranjanju narave. Za storjene prekrške so jim policisti izdali plačilne naloge.

Med prekrškarji tudi kolesarji

Policisti so zaznali tudi šest kolesarjev, ki so se s kolesi vozili po naravnem okolju in so s tem kršili določila zakona o ohranjanju narave. Zoper vseh šest bodo policisti drugemu prekrškovnemu organu podali predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Policisti so sicer obravnavali še šest kršiteljev, ki pa so storili manjše prekrške oziroma prekrške neznatnega pomena.

Policisti so jim v skladu z določili zakona o prekrških zgolj izrekli opozorila. Ocenili so namreč, da je glede na pomen njihovega dejanja opozorilo zadosten ukrep.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marjan57 (nepreverjen)

Pravilno, motoristi so v zadnjem času čist podivjali.

Kritik (nepreverjen)

Policija nikoli ni tam ,kjer bi morala biti !. Policija se na prijave pohodnikov izgovarja na svoja pooblastila ,ki ne veljajo v gozdovih ? Krosarji brez tablic se pripeljejo po cestah do vznožja Pohorja ,zato je dovolj ,da jih tam počakajo in tudi tiste ,ki se vračajo lahko tam kaznujejo . Kjer je volja je pot dragi moji možje v modrem .

LudiRudi (nepreverjen)

Stanje v gozdovih je abnormalno ! Divjaki na kolesih in motorjih so uničili vse kar ni uspelo žledu in vetru ! Lastniki gozdov so nemočni in obupani. Ne čudim se ,da nastavljajo žeblje in žico ?

Default (nepreverjen)

Prpe v plavem so si sploh upale ukrepati

ggogi (nepreverjen)

NIČ ni opravičillo, da nekdo nastavi žico. Zame je to naklepni umor! Naj ga polovi in izterja stroške...

Kdo ZARES unič… (nepreverjen)

Masa kolesa: 20 kg, meža povprečnega kolesarja z opremo 80 - 100 kg. Skupaj: 100 - 120 kg.

Masa stroja za spravilo lesa: 4.000 - 6.000 kg

Čuj (nepreverjen)

Te pa pridi ti z biciklom dreve podirat in vun vlačit iz goše .....majmun mestni .

In reply to by Kdo ZARES unič… (nepreverjen)

Starejše novice