Foto: 112 Ptuj, Facebook
Na piščančji farmi v Spuhlji je včeraj zjutraj izbruhnil požar v velikosti 66-krat 12 metrov.

Poročali smo, da je v požaru na piščančji farmi v Spuhlji zgorelo okoli 15.000 piščancev, starih tri dni. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je sicer včeraj poročala, da je požar pobil okoli 16.000 piščancev. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode na farmi ter še okoli 20.000 evrov škode na krmilih in piščancih, ki so bili last perutninske zadruge.

Kriminalisti so ugotovili, da so v farmi s plinsko pečjo ogrevali prostor, saj so morali zagotavljati temperaturo 32 stopinj Celzija.

Iz peči je po njihovih ugotovitvah na steljo, s katero so bila prekrita tla celotne farme, padel goreči delec in zanetil požar. Kriminalisti bodo svoje ugotovitve s poročilom poslali pristojnemu tožilstvu.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CroC (nepreverjen)

Kako lahko iz plinske peči pade goreč delec...dejte mal razmislt od kje bi pršu goreč delec pri uporabi tekočih/plinskih goriv...da ni blo podtaknjeno pa izgleda kot nesreča...

Starejše novice