Skorajda zagotovo je večina že slišala za znamenito srce med vinogradi v Svečini, nedaleč stran od avstrijske meje. Le peščica pa je verjetno slišala za Haloško srce, ki je še v nastajanju in bo zaživelo leta 2022.

Slovenija se lahko pohvali z veliko zanimivimi destinacijami, ki privabljajo turiste. Ena takšnih bo čez dve leti zaživela v Jelovcu pri Makolah. O srcu, ki raste v haloških vinogradih smo že poročali, zdaj pa smo se odpravili preveriti, kako napreduje ustvarjanje nove turistične atrakcije.

»Pred časom se mi je porodila ideja, da bi imeli na tem mestu neko novo turistično atrakcijo in naposled sem se odločil, da bo to Haloško srce. Naši načrti so takšni, da bi imeli čez dve leti tukaj eno posebno turistično atrakcijo,« pravi Aleksander Kavkler iz zadruge Dežela tisočerih gričev in lastnik Kavklerjeve kleti.

Osrednji lik atrakcije bo iz vrtnic, Kavkler pa pravi, da se je zanje odločil zato, ker vrtnice predstavljajo življenjsko zgodbo. V kolikor hočem priti do cvetja, moramo iti čez trnje. 

»V bistvu bo srce kot pot, v sredini bodo vrtnice in zelenica, kjer bo prostor za kakšne koncerte, za civilne poroke in za podobne stvari.«

Poleg srca bo še sprehajalna pot, na kateri bodo najmlajši lahko videli različne živali, zaživel pa bo tudi razgledni stolp, od koder bo pogled segal vse do Madžarske.

Iz razglednega stolpa razgled do Madžarske

Ne bo torej zgolj nastajajoče haloško srce tisto, ki bo vabilo na posestvo Kavklerjeve kleti. Uživali boste lahko tudi iz razglednega stolpa, ki bo visok dvanajst metrov, v njem pa bo tudi manjši apartma za dve osebi.

»Pogled iz stolpa bo vse do Balatona, torej do Madžarske. Uživali pa boste lahko tudi v pogledu na celotno Štajersko, torej na Maribor, Pohorje, do Boča. V glavnem, fascinantno,« dodaja.

Medtem, ko bodo starejši uživali v pogledu, pa se bodo tisti najmlajši lahko sprehodili ob poti, kjer bodo tudi živali: »Zato bomo naredili tri pregrade. V eni bodo divje svinje, v drugi mufloni, ki jih imamo naseljene tu na Boču, v tretji pa jeleni. To bo še en dodatek.«

Poskrbljeno pa bo tudi za kulinarično razvajanje. Med drevesi bodo uredili tudi teraso, na kateri bo možno uživati v njihovi penini in ob haloški kulinariki.

Celotna investicija je ocenjena med 50 in 60 tisoč evrov. Vsaj polovico bo predstavljal lastni kapital. Računajo pa tudi na to, da bi bila investicija sofinancirana s strani Evropske unije in države. 

Prvič boste ob pogledu na Haloško srce tako lahko uživali maja 2022, ko je tudi predvidena uradna otvoritev. Turistična sezona pri njih pa bo sicer vsako leto trajala od maja pa do septembra.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mislimmmm (nepreverjen)

kak je lušen!

Starejše novice