V preteklem letu smo večkrat poročali o načrtnih poškodovanjih kombajnov v Pomurju in na Štajerskem, pri čemer je storilec celo ogrožal človeška življenja. Policija je po osmih mesecih zaključila preiskavo.

Policisti Policijske postaje Gornja Radgona so v teh dneh zaključili raziskavo serije kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, v konkretnem primeru kombajnov. Dejanja je storilec izvrševal na širšem območju Policijske postaje Gornja Radgona.

»Na podlagi zbranih dokazov in obvestil nam je uspelo dobiti osumljenca kaznivega dejanja. Gre za 46-letnika iz območja Upravne enote Lenart, storitev kaznivih dejanj pa se mu dokazuje na podlagi najdenih sledi na kraju kaznivih dejanj. Na kraju kaznivih dejanj so bili namreč zavarovani sledovi, kot so lepilni trakovi in kovinske palice. Na podlagi izdelane analize forenzičnega laboratorija je bilo ugotovljeno, da je osumljeni kriv teh dejanj,« je v izjavi za medije povedal Aleksander Kreslin, komandir Policijske postaje Gornja Radgona.

Osumljenec svojih dejanj ni priznal.

Kazen do pet let zapora

Z obravnavamimi dejanji je osumljenec poškodoval enajst kombajnov, skupna škoda pa znaša okoli 66 tisoč evrov. Gre za dejanja izključno iz leta 2019. Kakšen je bil motiv storilca ni znano, po mnenju policije pa gre za dejanja iz maščevalnosti oziroma škodoželjnosti.

»Kazniva dejanja obravnavamo kot poškodovanje tuje stvari, pri čemer je lahko kazen denarna ali do dveh let zapora,« pravi Kreslin, ki dodaja, da osumljenemu za vsa dejanja skupaj grozi do pet let zapora. 

Osumljenec je trenutno na prostosti, pri iskanju tega pa je bilo kar nekaj zapletov, tudi zaradi odsotnosti osumljenega. Letos bodo poskušali s preventivnimi dejanji preprečiti tovrstna dejanja, Kreslin pa še dodaja, da bodo morali tudi oškodovanci sami poskrbeti za varnost svojega premoženja. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Cestitke organom pregona

Kritik (nepreverjen)

Osumljenec ne priznava kaznivega dejanja ! Sledi dolgoletno nadlegovanje brez dokazov .Osumljenec bo z "pravim odvetnikov zavrgel obtožnico in zahteval odškodnino od države . To je trenutni hit zaslužka od države . Krivosodje .

KmetBrezKombajna (nepreverjen)

Vsi v domačih krajih vedo da je bil Branko Bratusa iz Negove. Škodoval pa je predvsem svoji nekdanji družini in bivšim prijateljem. Ampak pred njim vlada nekakšen strah zaradi groženj sovaščanom.

Dfg (nepreverjen)

Pa pomoje ni kriv vsega on

In reply to by KmetBrezKombajna (nepreverjen)

dho (nepreverjen)

Vsak tak škododelnež rabi psihiatrično pomoč.

In reply to by Dfg (nepreverjen)

Starejše novice