Nova okužba s koronavirusom od včeraj tudi v Mestni občini Maribor, ki jo je mariborski župan Saša Arsenovič še nedolgo tega razglasil za cono brez korone.

Sveži podatki o trendu razširjenosti koronavirusa v Sloveniji kažejo, da smo v ponedeljek zaznali najvišje število novih okužb po več kot dveh mesecih. 

Opravljenih je bilo 1085 testiranj, od tega pa kar 15 novih okužb s koronavirusom. Skupno število potrjenih okužb v Sloveniji zdaj znaša 1600.

Od včeraj nove okužbe s koronavirusom po podatkih spletne strani Covid-19 Sledilnik beležimo v štiri podravskih občinah, in sicer v Miklavžu na Dravskem polju, Slovenski Bistrici, na Ptuju in pa v Mestni občini Maribor.

V zadnjih sedmih dneh so okužbe na vzhodu Slovenije zaznali še v občinah Ljutomer, Kungota, Ravne na Koroškem, Velenje, Prebold in Hrastnik.

Epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kot smo že poročali, obravnava skupek povezanih primerov okužbe covid-19 med zdravniki službe nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. 

Okužbo z novim koronavirusom so doslej potrdili že pri sedmih zdravnikih enote nujne medicinske pomoči mariborskega zdravstvenega doma, skupno so opravili 62 testiranj, za 20 testov rezultate še čakajo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Kako naj pacienti razumemo obvestilo UKC kakšne ukrepe moramo izvajati pred pregledom ! Zakaj se UKC ne drži predpisov ?

Starejše novice