Predsednik vlade Janez Janša in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta se včeraj sestala s predstavniki družbe Magna v Hočah.

Predsednik vlade Janez Janša in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta se včeraj sestala z Guntherjem Apfalterjem, dolgoletnim predsednikom Magne Evropa in Azija, ki je hkrati tudi član upravnega odbora Magna International, s Frankom Kleinom, predsednikom uprave Magna Steyr, s sedežem v Gradcu, in z Davidom Adamom, direktorjem hoške Magne Steyr.

Sogovorniki so izmenjali poglede na dogajanje v svetovni avtomobilski industriji, predvsem z vidika posledic, ki jih ima na to industrijo epidemija koronavirusa.

Spregovorili so tudi o stanju in nadaljevanju investicije družbe Magna na razvojnem območju v občini Hoče-Slivnica, so zapisali na spletni strani Vlade Republike Slovenije.

Foto: Spletna stran Vlade Republike Slovenije

Spomnimo. V hoški Magni proizvodnja stoji že od začetka izbruha epidemije, vodstvo podjetja je okoli 200 zaposlenim ponudilo začasne alternativne možnosti - okoli 30 jih bo še naprej ostalo v Hočah, ostalim pa bodo do zagona proizvodnje omogočili delo v graški tovarni.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Njet (nepreverjen)

Podret in krompir posadit.

D3kan (nepreverjen)

Te pa pridi pomagat, da še kar tebe zakopam poleg krompira.

In reply to by Njet (nepreverjen)

obcan554 (nepreverjen)

So ga varnostniki pregledali pri izhodu ?

Navijac (nepreverjen)

Naj se Magna drzi dogovora

Off (nepreverjen)

Počivalšek je prišel po svoj delež ,ki mu pripada za uspešen boj zoper Eko terorizem v Hočah ? Kaj počne Janez ugibam ,verjetno kupuje rumeno barvo ?

Off (nepreverjen)

Janez peskarna ne dela ,jajca si boš moral sam obrit.

In reply to by Off (nepreverjen)

nagajivček (nepreverjen)

teroristi, ki so hoteli kmete pobiti - proklet rdeć gnoj smrdljiv & usran !

Starejše novice