40-letnemu mariborskemu zobozdravniku Nerminu Suljić je sodišče izreklo pogojno kazen eno leto zapora s preizkusno dobo treh let, a sodba še ni pravnomočna, poroča Večer.

Sojenje mariborskemu zobozdravniku Nerminu Suljić se je končalo tik pred sodnimi počitnicami, da ga je sodišče spoznalo za krivega so Večeru potrdili v uradu predsednice sodišča Alenke Zadravec. Suljić se je zoper sodbo že pritožil.

Spomnimo, da je Suljića na predobravnavni narok marca letos pospremila žena, krivde ni priznal.

Srhljiva zgodba se je odvijala v zobozdravstveni ambulanti Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, 28. novembra 2016, okoli enih popoldan, ko je 33-letnica obiskala osebnega zobozdravnika v Novi vasi. Ta jo je med puljenjem zoba spolno nadlegoval, med preiskavo pa so celo razkrili, da naj bi posilil njeno sestro dvojčico.

Nadlegovanje prve se je zgodilo 28. novembra 2016, okoli enih popoldan, ko je 33-letnica obiskala Suljića. Ta je ocenil, da je treba izpuliti drug zob, asistenka pa je pripravila injekcijo in zapustila ordinacijo, poroča Večer.

»Med čakanjem, da 'prime' zdravilo, sem opazila, da se je čez hlače začel drgniti po spolovilu. 'Glej, kak' si me trdega naredila,' je rekel. Hotela sem vstati in oditi. Potisnil me je nazaj na stol in rekel, da bo odnehal. Sklenila sem, da bom potrpela, da mi izpuli zob. Želela sem, da pohiti, in sem zaprla oči. Med posegom je vzel mojo roko in jo položil na svoje golo spolovilo. Trznila sem, umaknila sem roko, sočasno je izpulil zob. Nisem vedela, ali naj vse skupaj izpljunem vanj ali v umivalnik. Izpljunila sem v umivalnik in vstala,« je spregovorila žrtev za Večer

V ihti je nato želela zapustiti ordinacijo, zobozdravnik pa jo je prijel od zadaj in jo dvignil. »Kak' si lahka, kaj bi ti delal,« je nadaljeval z neprimernim govorjenjem, nato pa jo naslonil na splovilo in jo potisnil ob umivalnik. »Daj hitro hlačke dol, saj bom v umivalnik,« naj bi nadaljeval, oškodovanka pa mu je zabrusila, da si bo moškega izbrala sama.

Pri odhodu iz ambulante je zopet videla medicinsko sestro in dobila občutek, kot bi čakala. Vzela je kartico, zobozdravnik pa ji je v tistem rekel, naj se vrne v petek, saj ji je izruval napačen zob in morata končati začeto.

Naslednji dan se je zaupala rednemu gostu gostilne, v kateri je delala kot natakarica, ki je bil vojaški policist. Ta jo je napotil na Policijsko postajo I v Novo vas, tam pa so jo preusmerili na sedež Policijske uprave Maribor, kjer deluje sektor kriminalistične policije.

Sprejela jo je kriminalistka, ki ji je oškodovanka opisala dogodek in ob tem dodala, da jo v petek pričakuje, zato jo naj ozvočijo. Policistka ji je odvrnila, da tega ne morejo storiti, lahko pa se tja vrne na lastno odgovornost in prinese vzorec njegove sperme. 

»'Bi vi to svetovali svoji hčerki?' sem vprašala policistko. 'Ne,' mi je odgovorila. 'Zakaj pa potem to svetujete meni?« je dejala oškodovanka za Večer.

Posilil naj bi tudi njeno sestro

Na podlagi prijave je stekla preiskava, po štirih mesecih pa so kriminalisti sume utemeljili in zobarja kazensko ovadili. Aprila 2017 je višji tožilec Zoran Klinc vložil zahtevek za uvedbo sodne preiskave, preiskovalna sodnica pa je predlogu sledila, poroča Večer. Kot pričo so zaslišali tudi njeno sestro dvojčico, ki je morala potrditi vsebino SMS sporočila, ki ji ga je oškodovanka tisti dan poslala. 

A po tem, ko jo je sodnica opozorila, da mora govoriti po resnici, se ta ni več zadrževala in je povedala, da je bila sama žrtev posilstva tega zobozdravnika.

Interni nadzor v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca ni pokazal nič spornega, a komisija naj se po poročanju Večera sploh ne bi ukvarjala z očitanim spolnim nasiljem, ampak z napačno izruvanim zobom. 

Vodstvo Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor doslej proti njemu (še) ni ukrepalo. V (pred)kazenskem postopku je celo napredoval in dobil specializacijo s področja oralne kirurgije, kar mu plačuje Zdravniška zbornica Slovenije.

Da ga je sodišče spoznalo za krivega, naj ne bi vedeli ne v Zdravniški zbornici Slovenije, na vodstvo Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Za zgodbo, ki jo je pripovedovala pacientka ni nobenih dokazov. Menda ji moramo verjeti na besedo. Znano je, da ženske nikoli ne lažejo.

Ć (nepreverjen)

V našem zdravstvu mamo same uvožene zdravnike. Verjetno z kupljeno izobrazbo. Naj nek raziskovalni novinar preveri par teh uvoženih, stavim, da bi prišel do šokantnih ugotovitev.

M.S. (nepreverjen)

tudi pacientki sta uvoženi ...

In reply to by Ć (nepreverjen)

Starejše novice